Skip to main content

Hukommelsesforsker får 2.5 mio. kr.

Med en bevilling på 2,5 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond i ryggen skal professor Marco Capogna fra Aarhus Universitet blandt andet undersøge, hvordan bestemte nerveceller påvirker vores hukommelse.

Den menneskelige hjerne indeholder omkring 90 milliarder nerveceller, som tilsammen udgør et komplekst informationsnetværk, hvori der konstant udveksles signaler ved hjælp af elektriske impulser og kemiske signalstoffer. Det er i disse udvekslinger, at vores tanker, drømme og ikke mindst hukommelser dannes.

I et nyt treårigt forskningsprojekt vil professor Marco Capogna stille skarpt på en særlig type signalstof kaldet GABA og forsøge at afdække, hvilken rolle stoffet spiller i hjernen på pattedyr. Målet er at opnå større indsigt i nervecellernes forskellige funktioner og hvilken rolle, nervecellerne spiller i forhold til vores hukommelse. De nye indsigter kan vise sig at være relevante for en lang række hjernesygdomme som f.eks. epilepsi, autisme, Alzheimers sygdom og skizofreni.

Med millionbevillingen fra Den Frie Forskningsfond håber Marco Capogna desuden at kunne etablere en ny metode til at opfange elektriske impulser i hjernen – noget, som kun meget få laboratorier på verdensplan er i stand til i dag.