Kristian Lunds blog
Nyheder, analyser og debat om kræftbehandling
Branding Celgene

Besked

Failed loading XML...

Ny ledende overlæge i Allergicenter

Flemming Andersen

1. februar 2018 tiltræder konstitueret ledende overlæge Flemming Andersen, 53, som leder af Hudafdeling I og Allergicentret på Odense Universitetshospital. Her har han siden juni 2017 fungeret som konstitueret ledende overlæge for afdelingen.

”Jeg kender Flemming Andersen, som en dygtig og kompetent leder og formidler, både i forhold til personale, patienter og pårørende. Med ham får vi både en leder med en høj faglig ekspertise og et indgående kendskab til afdelingens arbejde og kultur, hvor der vil blive fokuseret både på patientsamarbejdet og videreudvikling af forskningsområderne,” siger OUH-direktør Peder Jest.

Flemming Andersen selv ser frem til at tiltræde stillingen:

”Jeg har stor respekt for medarbejdernes høje faglige ekspertise i afdelingen. Jeg tror på, at vi sammen opnår de bedste resulter gennem dialog og patientinddragelse, og jeg glæder mig til det fremtidige samarbejde”, fortæller han.

Flemming Andersen overtager posten efter professor Carsten Bindslev Jensen, der har ønsket at koncentrere sig om eliteforskningscentret ORCA og udviklingen og etableringen af et tværgående og sammenhængende allergicenter på OUH med basis i Hud- og allergiafdelingen (Clinical Comprehensive Allergy Center).

Flemming Andersen er læge fra Syddansk Universitet i 1997, hvor han i 2005 også fik sin ph.d. Han blev i 2012 speciallæge i dermato-venerologi fra Klinisk Institut, Syddansk Universitet, Odense, og er godkendt af sundhedsstyrelsens som kosmetisk behandler. Hans videnskabelige arbejde har særligt omhandlet toksikologi, kontakteksem og psoriasis, og han har biddraget til bl.a. 43 publikationer. Han er medstifter af testlaboratoriet Dermatological Investigations Scandinavia og fungerer som konsulent og skribent for www.netdoktor.dk