Kristian Lunds blog
Nyheder, analyser og debat om kræftbehandling

Chef for ny enhed i Sundhedsstyrelsen

Den 1. april tiltræder Marie Waarkjær som chef for en ny enhed i Sundhedsstyrelsen, der oprettes ved en sammenlægning af direktionssekretariat og økonomienhed.

Marie Waarkjær er 41 år og cand.scient.soc. i forvaltning og filosofi fra RUC. I sin karriere har hun bl.a. arbejdet med administration, ledelsesbetjening og økonomistyring. Marie kommer fra en stilling som sekretariats- og administrationschef, Østsjællands Beredskab. Som sekretariatschef får Marie Waarkjær ledelsesansvaret for en ny enhed, der samler Sundhedsstyrelsens økonomienhed og direktionssekretariat i én enhed, der bl.a. vil varetage opgaver med ledelsesbetjening, presse/kommunikation, Sundhedsstyrelsens økonomi og budget samt regnskabsfunktioner for hele Sundheds- og Ældreministeriets koncern. Marie Waarkjær tiltræder d. 1. april 2019.

”Jeg har en ambition om at skabe moderne, effektive og relevante offentlige organisationer. Sundhedsstyrelsen kommer til at spille en helt central rolle i de kommende års udvikling af centrale velfærdsområder, med stort ansvar og store, vigtige og komplekse opgaver. Det kræver stærk administrativ ledelse at få en kompleks organisation som Sundhedsstyrelsen til at lykkes med sine opgaver. Det glæder jeg mig til at bidrage til”, siger Marie Waarkjær om sin nye stilling.

Økonomichef Dorte Hansen Thrige fratræder efter eget ønske i forbindelse med udløb af åremålskontrakt.