Kristian Lunds blog
Nyheder, analyser og debat om kræftbehandling

Henrik Villadsen fritstillet - får 2.9 millioner med sig

Sygehusdirektør Henrik Villadsen, Sjællands Universitetshospital, er blevet fritstillet efter uenighed med regionens direktion.

"Der er forskellige synspunkter om den strategiske- og driftsmæssige udvikling af universitetshospitalet, og derfor er det naturligt, at vejene må skilles."

Sådan siger den 55-årige nu tidligere sygehusdirektør ved Sjællands Universitetshospital, Henrik Villadsen.

Han er med øjeblikkelig virkning blevet fritstillet, og Torben Dencker Rasmussen, sygehusdirektør på Holbæk Sygehus, er indsat som konstitueret sygehusdirektør ved Sjællands Universitetshospital.

Samtidig vil rekrutteringen af en ny sygehusdirektør til Sjællands Universitetshospital straks blive sat i gang, lyder det i en pressemeddelelse fra Region Sjælland.

For knap en måned siden oplyste Region Sjælland, at et underskud i budgettet for 2019 betyder, at der på Sjællands Universitetshospital skal fjernes medarbejdere svarende til 215 årsværk. Desuden nedlægges 145 ubesatte stillinger.

Sygehusleder i 12 år

Henrik Villadsen er uddannet kardiolog og har været sygehusdirektør i regionen i fem år og har før det været sygehusdirektør på Odense Universitetshospital i perioden 2011-2013 og lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland i perioden 2007-2010.

Direktionen i Region Sjælland har indgået en fratrædelsesaftale med Henrik Villadsen, som indebærer, at Henrik Villadsen fritstilles og modtager løn svarende til 2,9 millioner kroner i perioden, i overensstemmelse med de vilkår, der er gældende for hans ansættelsesforhold.

I pressemeddelelsen forsøger både Per Bennetsen, adm. direktør i Region Sjælland, og Henrik Villadsen at afdramatisere fritstillingen.

Per Bennetsen citeres for at sige:

"Henrik Villadsen har været den drivende kraft i etableringen og opbygningen af universitetshospitalet og forberedelsen til nybyggeriet i Køge. Sygehuset bevæger sig nu ind i en ny fase, som kalder på nye kræfter. Det er nu den daglige drift samt samspillet med øvrige sygehuse og parterne i det nære sundhedsvæsen, der skal mere i fokus i overensstemmelse med Regionsrådets strategi."

Og Henrik Villadsen udtaler:

"Jeg er stolt over, at vi har fået Sjællands Universitetshospital på vingerne, og det har været fem fantastiske år, som jeg er taknemmelig for. Der er forskellige synspunkter om den strategiske- og driftsmæssige udvikling af universitetshospitalet, og derfor er det naturligt, at vejene må skilles. Jeg ser frem til nye ambitiøse udfordringer og glæder mig fortsat til at løse opgaver i det danske sundhedsvæsen til gavn for patienterne."

Henrik Villadsen ønsker over telefonen ikke at udtale sig yderligere om, hvad der ligger til grund for uenigheden.

"Nej, det vil jeg ikke. Det er jo noget, der udvikler sig over tid. Det er jo naturligt, at vejene skilles, når man er uenig om strategien. Det sker mange steder hele tiden. Nu har jeg været topleder i 12 år og er vant til at arbejde 70-80 timer om ugen, så nu får jeg tid til at tænke over, hvad jeg vil. Jeg er meget åben overfor muligheder og har ikke lagt mig fast på, om det bliver indenfor sundhedsvæsenet, indenfor det offentlige eller indenfor det private," siger han.

Per Bennetsen ønsker heller ikke at uddybe uenigheden over telefon, men ønsker blot at sige, at det "ikke er en beslutning, som er truffet hen over natten".

"Jeg kan kun sige, at vi har holdt møde om sagen og besluttet, at det er på tide med et profil-skifte. Villadsen har sat vision, rammer og retning for etableringen og opbygningen af universitetshospitalet, og nu har vi det, og nu skal der mere fokus på drift, på sammenhæng, på patientsikkerhed og samarbejdet med det nære sundhedsvæsen, kommuner og almen praksis," siger han.