Kristian Lunds blog
Nyheder, analyser og debat om kræftbehandling
Branding Celgene

Besked

Failed loading XML...

SDU styrker sin diabetesprofil med ny professor

Jan-Wilhelm Kornfeld

Syddansk Universitet styrker nu sin diabetesforsknings-profil: Universitetet og Danish Diabetes Academy finansierer sammen et nyt professorat i SDU's Forskningsenhed i Functional Genomics & Metabolism.

Den nye professor, tyske Jan-Wilhelm Kornfeld, kommer hertil fra Max-Planck-Instituttet i Køln, og hans felt er forståelsen af vores gener og den rolle, de spiller for udviklingen af fedme og diabetes type-2.

Jan-Wilhelm Kornfeld var oprindeligt kræftforsker. Hans speciale var leverkræft, men langsomt øgedes han interesse for metabolisme og diabetes.

“Det var en let overgang. Det molekylære vokabularium for de to felter ligner hinanden, og mange af processerne i cellerne går igen både ved kræft og fedme. Faktisk er det sådan, at alt det, vi arbejdede med i leverforskningen, også har været frugtbart og berigende for diabetes,” siger han.

I Odense skal Jan-Wilhelm Kornfeld ikke blot arbejde i forskningsenheden, men også indgå i et tæt samarbejde med det nye Grundforskningscenter ATLAS, som ledes af professor Susanne Mandrup.

I Danish Diabetes Academy - som er med til at finansiere professoratet - skal han bidrage til uddannelsesaktiviteter for yngre forskere inden for diabetes og metabolisme. Blandt andet skal han forelæse på PhD-kurser og seminarer samt vejlede PhD-studerende. Danish Diabetes Academy, der er etableret efter en donation fra Novo Nordisk Fonden, har som vision at højne kvaliteten af dansk diabetesforskning.
Jan-Wilhelm Kornfeld tiltræder professoratet 1. januar 2018.