Kristian Lunds blog
Nyheder, analyser og debat om kræftbehandling
Branding Celgene

Advarsel

JFile: :læs: Kan ikke åbne fil: http://onkologisktidsskrift.dk?format=feed&type=rss

Besked

Failed loading XML...

Nyt professorat styrker obstetrik og gynækologi

Overlæge Ellen Christine Leth Løkkegaard tiltræder den 1. juli 2018 som klinisk professor i obstetrik og gynækologi på Nordsjællands Hospital.

Her får hun fokus på konsekvenser af medicinske og kirurgiske behandlinger i forbindelse med kvinders sundhed.

Ellen Løkkegaard er formand for forskningsklyngen Kvinde Barn Ung og har en afgørende rolle i udviklingen af forskningsmiljøet. Både omkring forskningsklyngen og i Gynækologisk Obstetrisk Afdeling samt Børne- og Ungeafdelingen på Nordsjællands Hospital.

"Resultaterne af Ellen Løkkegaards forskning har haft stor betydning for, hvordan vi i klinikken rådgiver kvinder om en bred vifte af forhold, der ikke er egentlig sygdom, men snarere muligheder for håndtering af forskellige situationer i forbindelse med deres sundhed. Ellens faglige profil styrker og passer rigtig godt ind i hospitalets ambition om at være stærke inden for patientnær forskning," siger vicedirektør Jonas Egebart.

Som klinisk professor får Ellen Løkkegaard ansvaret for at udvikle forskningen inden for obstetrikken med fokus på gravide og nyfødtes sundhed. Hun får også en væsentlig rolle i den kliniske undervisning og vejledning af kommende læger og i udviklingen af det gynækologiske obstetriske speciale.

Professoratet er tilknyttet Københavns Universitet.

I løbet af 2018 er det planen, at Nordsjællands Hospital styrker forskningen med endnu et opslag af et professorat. Målet er, at der er minimum et professorat i hver af hospitalets fire forskningsklynger: Infektion og inflammation, diabetes og vaskulær sygdom, kvinde barn ung og perioperativ behandling.