Kristian Lunds blog
Nyheder, analyser og debat om kræftbehandling
Branding Celgene

Besked

Failed loading XML...

Ledende overlæge til nyt dermatologisk speciale i Aalborg

Aalborg Universitetshospital har pr. 1. september ansat Christian Vestergaard som ledende overlæge til et nyoprettet speciale i dermatologi. Han konstitueres samtidig i et professorat.

Christian Vestergaard er 48 år og har siden 2009 været speciallæge i dermatologi. Han kommer fra en stilling som overlæge ved Hud- og kønssygdomme på Aarhus Universitetshospital. Her har han blandt andet beskæftiget sig indgående med forskning inden for blandt andet børneeksem og hudkræft, og han har oparbejdet en imponerende liste af videnskabelige publikationer i internationale tidsskrifter. Således har Christian Vestergaard også en ph.d.- og en dr.med.-grad på CV'et.

"Det er en stor glæde, at vi kan byde en kapacitet som Christian velkommen til Aalborg, og vi ser frem til, at han med sin store faglige ekspertise og innovative tilgang kommer til at stå i spidsen for at opbygge det dermatologiske område på Aalborg Universitetshospital. Dermed kan vi også med stolthed erklære "pladen fuld", idet hospitalet nu tæller alle kliniske specialer, siger klinikchef ved Klinik Kirurgi og Kræftbehandling, Lars Maagaard Andersen.

Det er planen, at der foruden Christian Vestergaard over den kommende tid vil blive ansat flere læger i specialet.

Det er også en tilfreds lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, som nu kan se resultatet af et mangeårigt arbejde for at skaffe dermatologien til Nordjylland:

"Oprettelsen af dermatologi som speciale er noget, de nordjyske patienter vil få stor glæde af. Hidtil har vi måtte henvise patienterne til Aarhus for behandling, så det er selvsagt noget, vi forventer, at de vil tage rigtig godt imod," siger Morten Noreng.

Selv glæder Christian Vestergaard sig meget til at starte på sin nye arbejdsplads fra 1. september:

"Det er en enestående og meget spændende mulighed for mig at få ansvaret for at bygge en hospitalsafdeling op fra grunden. Det giver mulighed for at tænke nyt og innovativt. Mange patienter kræver i dag en tværfaglig tilgang fra flere specialer, og det er min oplevelse, at Aalborg Universitetshospital er en agil organisation, hvor der netop er gode muligheder for at tilrettelægge samarbejder på tværs af specialer og faggrupper. Det ser jeg meget frem til at være en del af," siger Christian Vestergaard.