Ny professor i klinisk sygepleje

Skrevet af Redaktionen den .

Ny professor Ingrid Poulsen vil løfte de kliniske forløb for patienter og deres pårørende og styrke sygeplejerskernes faglige identitet.

Det får hun mulighed for i et professorat i klinisk sygepleje, som Aarhus Universitet og Amager og Hvidovre Hospital er fælles om.

Ingrid Poulsen forsker i udviklingen af klinisk sygepleje og har to overordnede mål; at patienterne modtager sygepleje, der tager udgangspunkt i patienternes individuelle behov, og at patienterne og deres familier oplever øget livskvalitet. Og så vil hun styrke den sygeplejefaglige identitet, bl.a. ved at definere sygeplejens kerneområder nu og i fremtiden.

Ingrid Poulsen, som er tilknyttet Aarhus Universitets Institut for Folkesundhed, arbejder bl.a. med projekter, der skal forbedre sygepleje og behandling til patienter med lungesygdommen KOL, forskellige smertetilstande og dysfagi, dvs. problemer med at tygge og synke mad og drikke.

Den nyudnævnte professor håber, at hun med sit professorat kan intensivere og fokusere sin forskning og derved tiltrække flere studerende og medarbejdere til fagområdet.