Ny institutchef for sundhedsuddannelserne

Skrevet af Redaktionen d.

Christina Lodberg Honoré er netop tiltrådt som ny chef på Institut for Sundhedsuddannelse ved UC SYD.

Hun får dermed ansvaret for alle UC SYDs sundhedsfaglige uddannelser på campusserne i Esbjerg, Aabenraa og Haderslev, og en vigtig opgave er at sikre, at der fremover bliver nok sundhedsprofessionelle på både sygehuse og i kommuner.

Christina Lodberg Honoré har sat punktum for et travlt, men godt arbejdskapitel som afdelingssygeplejerske på afdelingen for hjertesygdomme på Sydvestjysk Sygehus. Nu skal et nyt kapitel som institutchef på UC SYD skrives – og hun glæder sig.

"Det kribler virkelig i mig for at komme i gang. Jeg har altid været drevet af udvikling og vil gerne prøve mere og gøre mere. Nu får jeg en spændende mulighed for at arbejde med undervisning, hvilket jeg tidligere har fundet enormt spændende," siger Christina Lodberg Honoré, der inden tiden som afdelingssygeplejerske var instruktionssygeplejerske i Søfartsstyrelsen med ansvar for undervisning af søfolk.

På uddannelsesbeviset har Christina Lodberg Honoré desuden en uddannelse som sygeplejerske ved UC SYD og en master i kvalitet og ledelse.

Som institutchef får hun ansvaret for de sundhedsfaglige uddannelser på UC SYD og dermed også rollen som chef for flere forskellige faggrupper – en opgave hun også tidligere har snust til på sygehuset og som hun glæder sig til.

"Da jeg første gang blev leder for en anden faggruppe end min egen, nåede jeg hurtigt til den konklusion, at jeg som leder ikke behøver at kende alle detaljer og systemer til bunds. Det handler mere om, at jeg skal kunne hjælpe medarbejderne videre. Så hvis jeg skal være en dygtig leder, er det ledelse, jeg skal være god til og ikke nødvendigvis alle detaljerne," siger Christina Lodberg Honoré, der beskriver sig selv som en synlig leder.

På hendes nye institutchefbord ligger flere opgaver allerede klar. Én har karakter af en seriøs udfordring – manglen på sygeplejestuderende.

"Det er en stor opgave og en kæmpe udfordring. Jeg kommer jo lige fra sygehusverdenen, hvor vi længe har været udfordret i forhold til rekruttering, så udfordringen er ikke ny for mig. Jeg ser frem til at arbejde med løsninger i samarbejde med medarbejderne i instituttet, men også på tværs af hele UC SYD, for rekruttering af studerende er jo desværre en udfordring, som mange af os deler," siger Christina Lodberg Honoré, der blandt andet tror, at vi er nødt til at forholde os til, at nutidens unge mennesker træffer uddannelsesvalg på andre baggrunde end tidligere.

Udskriv