Pris til forsker, som vil undersøge tarmhormon-receptorer

Skrevet af Redaktionen d.

Lærke Smidt Gasbjerg, læge, ph.d. og post.doc. ved Biomedicinsk Institut på Københavns Universitet, er en af tre yngre diabetesforskere, som hver modtager 600.000 kroner fra Diabetesforeningen.

Forskningsprojektet skal undersøge, hvordan medicinsk behandling af type 2-diabetes kan optimeres afhængig af de individuelle genetiske ændringer af de hormonreceptorer, der modtager de signaler, tarmhormoner sender til kroppen om blandt andet næringsstoffer, appetit og fedtvæv.

Hormonreceptorernes virkningsgrad er allerede undersøgt i laboratoriet, men nu skal sukkerbelastningstest, hormoninfusioner og målinger af kropssammensætningen karakterisere konsekvenserne af disse genetiske ændringer hos personer med type 2-diabetes.

Håbet er, at resultaterne kan vise, om et menneske med type 2-diabetes skal testes for særlige genetiske ændringer med henblik på optimal individuel behandling og vejledning.

Både nuværende og kommende behandlinger og medicin baserer sig i stigende grad på målinger og informationer om det enkelte menneske, og bringer os således tættere på personlig medicin.

Udskriv