Martin Damm igen formand for KL

Skrevet af Redaktionen d.

De næste fire år bliver det Kalundborg-borgmester Martin Damm (V), der skal stå i spidsen for Kommunernes Landsforening (KL). Det står klart, efter at KL’s bestyrelse torsdag har konstitueret sig. Damm afløser Jacob Bundsgaard (Soc.), som bliver næstformand.

Posten er ikke ny for Martin Damm. Han var også formand for Kommunernes Landsorganisation fra 2014 til 2018.

"Nu går vi ombord i en ny periode, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med nye så vel som velkendte medlemmer i KL’s bestyrelse. Det er et stærkt nyt hold, vores medlemmer har valgt, som indeholder en række nye ansigter. Jeg ser frem til, at vi sammen skal kæmpe for at skabe de bedst mulige rammer for, at kommunerne kan levere god velfærd til danskerne. De kommende år vil store dagsordener fylde; en sundhedsreform, mere frihed til kommunerne, presset på det specialiserede sundhedsområde, et begrænset økonomisk råderum og høje forventninger og måske vigtigst af alt – hvordan vi skaffer hænder nok til at løse de store velfærdsopgaver. Der bliver nok at se til, og jeg glæder mig til at skulder ved skulder med det nye hold," siger den nye formand i en pressemeddelelse fra KL.

Det stod allerede klart kort efter kommunalvalget sidste år, at Jacob Bundsgaard ville blive afløst som formand af Martin Damm.

Der er også flere udskiftninger i den nye bestyrelse og i udvalgene. Blandt andet har overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen (Soc) overtaget en plads i bestyrelsen fra den tidligere overborgmester Lars Weiss (Soc), og den unge borgmester i Holbæk, Christina Krzyrosiak Hansen (Soc), er ny formand for Sundheds- og Ældreudvalget i organisationen.

Udskriv