Ny ledende overlæge hos Rigshospitalets karkirurger

Skrevet af Redaktionen d.

Den 1. december tiltrådte Nikolaj Eldrup som ledende overlæge på Rigshospitalets Afdeling for Karkirurgi på Rigshospitalet. 

Rigshospitalets Afdeling for Karkirurgi er en af Europas førende og største karkirurgiske afdelinger. Den position skal den nye, ledende overlæge videreføre og udbygge. 

Nikolaj Eldrup har selv arbejdet i afdelingen de seneste to år, blandt andet som teamleder og klinisk lektor. Før han i 2019 kom tilbage til Rigshospitalet, var han i en årrække overlæge og forsker ved Aarhus Universitetshospital. 

"Afdelingen har et meget velfungerende samarbejde mellem faggrupper og forskerne på tværs af baggrund. Det har ført til, at nogle opgaver i dag løses af specialiserede sygeplejersker i stedet for læger. Afdelingen er langt fremme i specialisering af sygeplejersker, hvilket betyder, at afdelingen selv kan forestå både udredning og invasiv behandling. Det er en udvikling, jeg glæder mig til at deltage i og udvikle," siger Nikolaj Eldrup. 

Han fremhæver, hvordan en velfungerende afdeling er en fordel for patienterne i form af hurtigere diagnoser og bedre behandling. For eksempel har afdelingen med One Stop Clinic samlet en række undersøgelser på samme dag, så patienten kan udredes og få en behandlingsplan på få timer og spares for unødig ventetid og flere besøg. 

Nikolaj Eldrup har selv primært arbejdet med åben kirurgi, men fremhæver afdelingen for at være langt fremme med både endovaskulær og åben kirurgi – og hybridbehandling hvor begge metoder benyttes på en gang. 

Nikolaj Eldrup er overlæge, ph.d. og klinisk lektor. Han bor både i København og Aarhus, er gift og har to børn på 18 og 20 år. 

Han har tillidshverv og poster i flere råd og udvalg, blandt andet Landsregisteret Karbase, Medicin.dk, The International Consortium of Vascular Registries og Lægehåndbogen. 

Udskriv