Udnævnt til doktor ved Aarhus Universitet

Skrevet af Redaktionen d.

Tor Skibsted Clemmensen er nyudnævnt doktor ved Aarhus Universitet, hvor han forsker i en ny metode, som kan opdage sygdommen på et tidligere stadie, end det er muligt i dag.

Hjertetransplanterede patienter er i risiko for at få komplikationer efter transplantationen, bl.a. fordi blodkarrene, som leverer blod til hjertet, med tiden kan blive dårlige. Derfor går patienterne årligt til kontrol på hospitalet, hvor de gennemgår en røntgen- og kontrastundersøgelse af kranspulsårerne – en undersøgelse, som er invasiv og ubehagelig for patienterne.

Tor Skibsted Clemmensen forsker ved Institut for Klinisk Medicin i nye metoder, hvor han anvender infrarødt lys til at belyse tidlige tegn til sygdom i blodkarrene. Derudover foretager han avanceret hjerteultralydsscanning, hvor han måler hjertets sammentrækning og blodgennemstrømning under hvile og ved medicinsk belastning. Fordelene ved de nye metoder er, at hjertelæger kan diagnosticere sygdomme i blodkarrene tidligt. Desuden kan mange patienter nøjes med hjerteultralyd, som er ikke-invasiv og dermed ikke til stor gene for patienten.

Udskriv