Ny sundhedsdekan ved Aarhus Universitet

Skrevet af Redaktionen d.

Professor Anne-Mette Hvas tiltræder til december som ny dekan ved det sundhedsvidenskabelige fakultetet Health ved Aarhus Universitet efter Lars Bo Nielsen, der forlod Aarhus Universitet for at bliver direktør i Lægemiddelstyrelsen i august 2021.

Hun kommer fra en stilling som viceinstitutleder ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og er desuden overlæge på Afdeling for Blodprøver og Biokemi ved Aarhus Universitetshospital. 

Netop det dybe kendskab til universitetet og de solide bånd til den sundhedsfaglige omverden talte stærkt for valget af Anne-Mette Hvas. Det siger rektor Brian Bech Nielsen:

”Anne-Mette Hvas er skarp i sin vurdering af, hvordan Health og AU (Aarhus Universitet, red.) fortsat kan udvikle universitetets kerneopgaver inden for forskning og uddannelse samt sætte et endnu stærkere samfundsmæssigt aftryk, blandt andet ved at bidrage til innovation på life science-området. Hun er en dygtig leder, som evner at få folk fra forskellige enheder til at arbejde sammen, og hun har bevist, at hun kan sætte handling bag visionerne. Jeg er overbevist om, at Anne-Mette Hvas med sin indstilling og veludviklede evner til at motivere andre til at gøre deres bedste kan realisere de høje forventninger, vi har til den videre udvikling på Health”, siger Brian Bech Nielsen.

Anne-Mette Hvas er 56 år, uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1994, speciallæge i klinisk biokemi i 2005 og professor i 2013. Gennem sin karriere har hun haft særlig interesse for videnskabsetik og ansvarlig forskningspraksis og er aktuelt medlem af Nævnet for Videnskabelig Uredelighed. Siden 2020 har hun været viceinstitutleder med ansvar for instituttets indsats inden for forskning og talentudvikling. 

Nu glæder hun sig til at gå foran på Health.

”Som dekan skal jeg bruge al min viden og erfaring som forsker og leder til at virkeliggøre Healths visioner. Jeg ser frem til samarbejdet med institutterne på fakultetet, og jeg glæder mig til at bidrage til hele universitetets virke og mission om at skabe uddannelser i superligaen og de bedste forudsætninger for at forske,” siger Anne-Mette Hvas.

Udskriv