Ny sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus

Skrevet af Redaktionen d.

Charlotte Mose Hansen, 52, bliver 1. november ny sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus. Hun kommer fra en stilling som oversygeplejerske på Fælles Akutmodtagelse (FAM) på Odense Universitetshospital og tiltræder 1. november 2021.

Hun tager over efter Susanne Lauth, som i juli valgte at fratræde stillingen for at blive sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

Charlotte Mose Hansen er uddannet sygeplejerske og har desuden en diplomuddannelse i ledelse og en masteruddannelse i offentlig ledelse. Hun blev først ansat på Odense Universitetshospital i 1997. I 2001 blev hun afdelingssygeplejerske på Endokrinologisk Afdeling, hvor hun siden blev ledende oversygeplejerske. I 2012 blev hun ledende oversygeplejerske på Fælles Akutmodtagelse (FAM), hvor hun har arbejdet indtil nu.

I sin nye stilling får Charlotte Mose Hansen, sammen med administrerende sygehusdirektør Per Busk og lægelig direktør Anna-Marie Bloch Münster, det overordnede ansvar for ledelsen af Sydvestjysk Sygehus, der tæller sygehusene i Esbjerg og Grindsted samt veneklinikken i Brørup.

Ud over de opgaver og det ansvar, der følger med en plads i direktionen, kommer Charlotte Mose Hansen som sygeplejefaglig direktør bl.a. til at arbejde med videreudvikling af den sygeplejefaglige profil, uddannelse og efteruddannelse samt opbygning af et stærkt klinisk forskningsmiljø på sygeplejeområdet.

Charlotte Mose Hansen glæder sig til at tiltræde stillingen og blive en del af direktionen på Sydvestjysk Sygehus:

"Jeg kender Sydvestjysk Sygehus som et ambitiøst sygehus med dygtige ledere og medarbejdere, som tænker patienterne med i alle beslutninger. Der er stort fokus på sammenhængskraft i pleje og behandling, og jeg glæder mig til at arbejde mere strategisk med bl.a.  det tværsektorielle område i det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Rekruttering og fastholdelse af dygtige ledere og medarbejdere hænger for mig bl.a. sammen med gode uddannelses- og forskningsmiljøer med fokus på kompetenceudvikling af den enkelte. Det er et område, som jeg gerne vil bidrage til at udvikle yderligere, hvilket der er enestående mulighed for set i lyset af Sydvestjysks Sygehus’ nye status som universitetshospital."

Privat bor Charlotte Mose Hansen i Tommerup på Fyn.

Udskriv