Ny professor i infektion og immunologi

Skrevet af Redaktionen d.

Aarhus Universitets Institut for Biomedicin har fået en ny professor i infektion og immunologi. Martin Roelsgaard Jakobsen forsker i, hvordan forskere kan bruge immunsystemets slagkraft til at maksimere effekten af medicinske behandlinger.

Han forttæller, hvordan funktionaliteten af vores medfødte immunsystem er essentiel for, hvordan vi bekæmper sygdomme. Denne del af immunsystemet er med til at koordinere tidlige og vigtige funktioner i vores celler og krop under en infektion.

Han forsker blandt andet i, hvordan det medfødte immunsystem påvirkes under udviklingen af sygdomme, lige fra kræft til virusinfektioner som f.eks. SARS og HIV. Den opnåede viden bruger han til at udvikle innovative medicinske løsninger, hvor immunsystemets slagkraft bruges til at forbedre allerede eksisterende behandlingsformer.

I et igangværende projekt undersøger Martin Roelsgaard Jakobsen, hvordan komponenter i det medfødte immunsystem påvirker udviklingen af kræft. Han tester nye måder, hvorpå det medfødte immunsystem kan aktiveres og dermed hæmme kræften i at udvikle sig.

Hans forskning strækker sig også over emner, som har til formål at give indsigt i, hvordan forskellige immunceller er med til at kontrollere virusinfektioner og relaterede inflammatoriske tilstande, som blandt andet ses hos covid-19-patienter.

Udskriv