Ny professor skal styrke forskning i sjældne leversygdomme

Skrevet af Redaktionen d.

Ledende overlæge og ny professor Peter Ott fra Aarhus Universitet har dedikeret sit arbejdsliv til at forbedre udredning og behandling af patienter med leversygdomme, og han har særligt fokus på de sjældne leversygdomme.

Peter Ott beskæftiger sig som hepatolog med patienter, der har sygdomme i lever og galdeveje. Med udnævnelsen af Peter Ott som ny professor bliver forskningen i leversygdomme nu styrket.

Det er især den sjældne og arvelige leversygdom Wilson’s disease, der optager den nyudnævnte professor. Peter Ott har bl.a. bidraget til udvikling af en ny diagnostisk metode med PET-scanning, belysning af sygdommens epidemiologi og stået i front for et netop publiceret internationalt samarbejde om design af kliniske studier af sygdommen. Derudover er han engageret i udviklingen af et Wilson Severity Score, der kan bruges til vurdering af sygdommens sværhedsgrad.

Et andet fokusområde for Peter Ott er arvelige sygdomme i galdevejene – et fagområde, som afdelingen har bygget op både klinisk og videnskabeligt i løbet af de sidste 10 år.

Peter Ott håber, at hans forskning vil bidrage til, at patienter med Wilson’s disease og andre sjældne leversygdomme fremover bliver diagnosticeret tidligere og mere korrekt, og at de får bedre behandling.

Professoratet er støttet af The Aarhus Wilson Consortium.

Udskriv