For anden gang modtager en fysiker årets onkologipris

Skrevet af Redaktionen d.

Dansk Selskab for Klinisk Onkologis (DSKO) årlige pris blev i år tildelt fysikeren, professor Ivan Vogelius, som tak for at danne bro over faggrænser og uddanne kommende onkologer i radioterapi og statistik.

Prisen blev overrakt af DSKO’s formand, Lotte Engell-Nørregård, overlæge ved Herlev-Gentofte Hospital, som fortalte, at prisen uddeles årligt til en person som har haft stor betydning for onkologien fagligt, uddannelsesmæssigt eller organisatorisk.

I år blev det så professor Ivan Vogelius, som er den anden fysiker til at modtage prisen.

Ivan Vogelius er født i 1976. Uddannet i fysik fra Aarhus Universitet i 2001 og fik sin ph.d. i 2005. I 2017 blev han ansat som klinisk professor ved Københavns Universitet og Onkologisk Klinik på Rigshospitalet, hvor han især har fokus på radioterapi. Samme år han tiltrådte som professor blev han dr. med. Han har i dag 90 publikationer i kataloget og et H-index på 29, og leder af medicinsk fysik på Rigshospitalet.

Den første fysiker, der modtog DSKO’s onkologipris, var professor Søren Bentzen, som fik prisen i 1998.

I begrundelsen for, hvorfor Ivan Vogelius blev tildelt prisen, nævner Lotte Engell-Nørregård, at han er en samlende figur der har formået at arbejde i et felt mellem faggrænser. Han har i høj grad bygget bro over faggrænser og varetaget en vigtig funktion i (på pædagogisk vis) at bibringe kommende onkologer en forståelse for statistik og radioterapi.

Derudover er han en PhD-vejleder eller medvejleder for ni læger og seks MSc.

Udskriv