Ny professor i psykiatrisk sygepleje

Skrevet af Redaktionen den .

Autoriseret psykolog Julie Midtgaard tiltræder 1. april som ny klinisk professor på Københavns Universitet og forskningsleder på Psykiatrisk Center Glostrup.

Julie Midtgaard har bred erfaring indenfor forskning i rehabilitering, sundhedsfremme og forebyggelse på tværs af medicinske specialområder, herunder psykiatrien.

»Jeg har i min forskning haft fokus på at udvikle, evaluere og implementere ikke-farmakologiske, komplementære behandlingsformer, der kan være med til at fremme mental sundhed. Den erfaring vil jeg bygge videre på, når vi skal opbygge et stærkt forskningsmiljø i psykiatrisk sygepleje i Glostrup,« siger Julie Midtgaard.

Hendes forskningsfokus vil være sundhedsfremme, recovery og pleje af patienterne.

»Den tværfaglige pleje af patienterne og deres egen forståelse af sygdomsforløb er essentiel for psykiatriske patienters mulighed for at komme sig ovenpå deres psykiske sygdom. Men vi har brug for mere viden om, hvordan vi bedst kan støtte patienter i denne proces – bl.a. gennem forebyggelse af social eksklusion og beskyttelse af patienternes fysiske helbred; her er fokus på understøttelse af mestring og recovery helt central,« siger Julie Midtgaard, der vil få sin daglige gang Psykiatrisk Center Glostrup, hvor hun skal samarbejde med centrets forskergruppe.