Patientsikkerhedsboss skal nu styre Testcenter Danmark

Skrevet af Redaktionen d.

Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted, overtager ledelsen af det nye Testcenter Danmark og indgår i dén kapacitet i direktionen på Statens Serum Institut. Enhedschef og overlæge Anette Lykke Petri konstitueres som direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

TestCenter Danmark har til huse i de hvide telte, der er skudt op rundt omkring i landet, og hvor danskerne kan blive testet for coronasmitte.

”Det er en ekstremt vigtig og udfordrende opgave, som Testcenter Danmark udfører – og den rolle vil blive stadig vigtigere i den kommende tid, hvor vi genåbner samfundet. Som borgere skal vi have en nem og ukompliceret adgang til at blive testet for COVID-19. Og som samfund er det afgørende, at sundhedsmyndighederne kan følge smittens udvikling, så der kan reageres rettidigt. Det glæder jeg mig til at bidrage til,” siger Anne-Marie Vangsted.

Etableringen af TestCenter Danmark er foregået i samarbejde med regeringen og Danske Regioner bistået af støtte fra Novo Nordisk Fonden og medicinalvirksomheden Novo Nordisk. Novo Nordisk Fonden har bevilget op til 250 mio. kroner til etableringen af et nationalt testcenter, og Novo Nordisk har bistået med mandskab og teknologi til etablering og gennemførelse af test.

Allerede mandag 18. maj starter Anne-Marie Vangsted i sin nye rolle som direktør for Testcenter Danmark.

Det er regionerne, der er ansvarlige for at udføre test, mens Statens Serum Institut står for testkapaciteten, og i sin kapacitet af leder af Testcenter Danmark vil Anne-Marie Vangsted indgå i direktionen på Statens Seruminstitut, hvor testcentret har til huse.

Anne-Marie Vangsted er uddannet cand.pharm. og har en lang og relevant faglig og ledelsesmæssig karriere i bl.a. Lægemiddelstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og senest som direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Den nuværende enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, overlæge Anette Lykke Petri, bliver konstitueret som direktør for styrelsen.

Udskriv