Sygeplejerske får karkirurgisk forskningspris

Skrevet af Redaktionen d.

Postdoc og sygeplejerske Marie Dahl fra Aarhus Universitet og Hospitalsenhed Midt blev på Dansk Karkirurgisk Selskabs årsmøde den 25. oktober 2019 hædret for sin sygeplejefaglige forskning i karkirurgi.

Marie Dahl forsker bl.a. i forebyggelse af hjerte-kar-sygdom hos kvinder, og hun har siden slutningen af 90'erne været med til at iværksætte de første forebyggende tiltag på Karkirurgisk Afdeling på Regionshospitalet i Viborg. Siden har hun gennemført en masteruddannelse i sygepleje ved Deakin University i Australien, og i 2018 forsvarede hun sit ph.d.-projekt på Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet.

Hjerteforeningens forskningschef, professor Gunnar Gislason, begrunder prisen med, at Marie Dahl skiller sig ud ved at være én af landets eneste sygeplejefaglige seniorforskere i karkirurgien. Han nævner i samme ombæring, at Marie Dahl er forfatter eller medforfatter til 12 peer reviewed publikationer, at hun er særdeles aktiv i det kardiovaskulære forskningsnetværk, og at hun indgår i et tværfagligt forskningsnetværk på Odense Universitetshospital.

Udskriv