Nyt om diagnose, behandling og debat om Multiple Sclerose
Branding Celgene


Menneskesyn og det nøgne menneske

PODCAST: ’Jeg er nøgen’ kan høres på podcast på DR her

Krop, nøgenhed, sårbarhed, mand og kvinde. Det er emnerne på en fin lille programserie på DR P1, som Alberte Clement Meldal og Adam Holm står bag.

I fire udsendelser cirkler værterne omkring nøgenhed sammen med gæsterne Jørgen Leth, Lone Theils, Hans Bonde og Leonora Christina Skov, der på hver deres måde har noget relevant at sige om at være nøgen og at være nøgen i det offentlige rum.

Der kommer i alt otte udsendelser om emnet, hvor der også sættes lighedstegn mellem nøgenhed, hudløshed og ærlighed. At være nøgen er også at give af sig selv.

Baggrunden for programserien er at kroppen og nøgenheden i stadig stigende grad udstilles og fungerer som kampplads for alskens interesser.

Og nøgenhed skal forstås så bogstaveligt, som det nu kan lade sig gøre på radio. De to værter er nøgne, menneskeligt nøgne og forholder sig personligt til tidens overdrevne fokus på det ydre.

Værterne selv ’viser’ deres nøgenhed, så meget det kan lade sig gøre på radio og bruger sig selv og deres egen historik. De er begge nøgne med deres gæster – konkret og i overført betydning. De provokerer hinanden til at blotte sig selv – med et underholdende og tankevækkende resultat.

I første program har Alberte Clement Meldal inviteret Lone Theils til Helgoland Badeanstalt. Selv er Alberte tidligere fotomodel mens Lone Theils, der er journalist med London som base, er ramt af en stofskiftesygdom, der gør hende overvægtig.

Adam Holm taler med kønsforskeren Hans Bonde om præstationsangst, mandeidealer og angsten for forfald.

Og Jørgen Leth, forfatteren bag ’Det uperfekte menneske’, taler om sin egen liderlighed og om de evige trang til at undersøge kroppe – og om det tilfredsstillende ved at se forfaldet brede sig på ’en nogenlunde fredelig måde’.