Medicinsk Tidsskrift
 Ny viden om behandling af patienter i almen praksis   

Modtager 7,5 mio. kr. til undersøgelse af smertestillende piller

Morten Schmidt fra Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Hospitalsenheden Vest modtager en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 7,5 mio. kr.

Med pengene håber har bl.a. at finde svar på hvor sikre smertestillende piller er og om advarsler om bivirkninger begrænser lægerne, når de ordinerer smertemedicin til hjertepatienter.

Til daglig er Morten Schmidt læge på Hjertesygdomme på Regionshospitalet Herning, og forsker på deltid ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og Klinisk Epidemiologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital takket være en kombinationsstilling. I forbindelse med forskningsprojektet vil han bruge data fra danske registre til at undersøge sikkerheden ved NSAID. 

”Vi kigger på typer af smertestillende, der ikke tidligere er undersøgt, og om advarsler fra sundhedsmyndighederne har haft indflydelse på lægernes ordination af medicinen til hjertepatienter. Samtidig undersøger vi, om medicinen øger risikoen for hjerteanfald hos personer, som er i risikogruppen, fordi de lider af eksempelvis diabetes, fedme og forhøjet kolesterol,” siger Morten Schmidt.