Medicinsk Tidsskrift
 Ny viden om behandling af patienter i almen praksis   


Ny direktør for VIVE

Økonomi- og indenrigsministeren udnævner Lotte Jensen som ny direktør for VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

55-årige Lotte Jensen er Dr. Scient.pol. og professor i offentlig forvaltning. Hun har siden 2013 været leder af institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School (CBS). Samtidig er hun medlem af VIVE’s bestyrelse.

VIVE er et uafhængigt forsknings- og analysecenter under Økonomi- og Indenrigsministeriet med professor Nina Smith fra Aarhus Universitet som formand.

"Jeg glæder mig til at sætte mig i spidsen for VIVE’s dygtige fagfolk i København og Aarhus, som jeg har fulgt i en årrække som bestyrelsesmedlem. Relevant analyse og forskning af høj kvalitet er en helt grundlæggende forudsætning for både den demokratiske debat og en fornuftig prioritering og styring af den offentlige sektors velfærdsområder til gavn for både borgere og motiverede medarbejdere og ledere;" siger hun.

Lotte Jensen tiltræder som direktør for VIVE den 1. marts 2019. Hun tager over efter Mickael Bech, der i august valgte at skifte direktørposten ud med en stilling som professor i sundhedsledelse på Aarhus Universitet.