Medicinsk Tidsskrift
 Ny viden om behandling af patienter i almen praksis   
Branding Celgene


Herlig artikel – nu ved vi hvorfor Hovedstaden begik sin dumhed

MEDIEKRITIK: Politiken begik denne søndag en begavet og indsigtsfuld beskrivelse af, hvordan Region Hovedstaden – og Region Sjælland, for den sags skyld – endte med at vælge Sundhedsplatformen snarere end det system, som Region Midtjylland med succes har opbygget.

Artiklen når ud i hjørnerne, den er velskrevet – og ekstremt tankevækkende. En af de bedste der er skrevet om Sundhedsplatformens ankomst til Danmark.

Men den når dog ikke frem til en konklusion om, hvorfor Region Hovedstaden endte med at vælge Sundhedsplatformen – og trak Region Sjælland med i beslutningen.

Det er nemlig – efter læsningen af Politikens artikel ikke længere rocket science. Artiklen afdækker grundigt, hvordan Region Hovedstaden blev fly forbandet, da partikelkanonen endte i Aarhus med henvisning til, at forskningsmiljøet i Aarhus er mere åbent og mere professionelt.

Den beslutning endte med at forgifte regionernes forhold til hinanden, og på den baggrund blev det også utænkeligt, at Region Hovedstaden nogensinde kunne vælge et it-system, som var udviklet i Jylland.

Derfor valgte Region Hovedstaden Epic, og beslutningen blev truffet af regionsformanden Vibeke Storm Rasmussen og det daværende regionsråd kort inden, at hun stoppede som formand. Hjalte Aaberg var den nye koncerndirektør, og han nåede at sætte sit fingeraftryk på beslutningen.

Men Vibeke Storm Rasmussen hadede Bent Hansens region derovre ved Aarhus – og det er et dominerende tema i beslutningerne om milliardinvesteringer i IT.

Derfor er netop denne beslutning om Sundhedsplatformen, som er en truende pind i regionernes kiste – hvad skal vi med regionerne – de fordyrer bare sundhedsvæsenet, de vil ikke lære af hinanden, de rutter med pengene – og de bekriger hinanden, så patienterne ender som tabere.

Skal regionerne overleve?