Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

VORE MEDIER: Medicinsk Tidsskrift | Onkologisk Tidsskrift | Hæmatologisk Tidsskrift | Sundhedspolitisk Tidsskrift | MS Tidsskrift | Propatienter

Aarhus Universitet får ny professor i ortopædkirurgi

Overlæge Maiken Stilling fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er ny klinisk professor i ortopædkirurgi. Hun er landets første kvindelige professor inden for sit felt og internationalt anerkendt især for sin innovative forskning i ledfunktion og ledproteser.

Maiken Stilling forsker i og behandler led med instabilitet eller gigtsygdom. Hun har sammen med sin forskningsgruppe udviklet en automatiseret billeddiagnostisk analysemetode, AutoRSA, der giver lægerne en bedre forståelse af ledstabilitet og funktion.

Med én enkelt dynamisk røntgenundersøgelse af den bevægelse eller ledbelastning, der giver patienten smerter, kan AutoRSA visualisere og måle dysfunktion i et led med ledbåndsskade eller løsning af en ledprotese. På den måde kan ortopædkirurgerne måle, hvad det er, der ikke fungerer og tilrettelægge behandlingen efter det.

Maiken Stilling og hendes forskningsgruppe arbejder også med at forbedre forebyggelse og behandling af knogle- og ledinfektioner med antibiotika.