Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

VORE MEDIER: Medicinsk Tidsskrift | Onkologisk Tidsskrift | Hæmatologisk Tidsskrift | Sundhedspolitisk Tidsskrift | MS Tidsskrift | Propatienter


Psykiater hædret med fællesskabspris

Overlæge og regionspolitiker i Region Midtjylland, Mikkel Rasmussen, har modtaget Fælleskabsprisen for sit projekt " Værdig psykiatri til alle".

Fællesskabsprisen blev i 2014 stiftet i samarbejde mellem nuværende statsminister Mette Frederiksen og en række store danske organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Den hylder hverdagens mange oversete helte, som gør en ekstraordinær forskel for fællesskabet. 
Mikkel Rasmussen er overlæge på Psykiatrisk Hospital i Risskov ved Aarhus og er med sit parti, Psykiatri-Listen, blevet de psykisk sårbares vagthund.

Han fik publikumsprisen ved den årlige uddeling af Fællesskabsprisen på grund af sin happening med hashtagget # VærdigPsykiatriForAlle, der på få uger fik en følgerskare på flere end 5.300 mennesker.

"Han har formået at engagere bredt og få opbakning fra både organisationer, NGO'er, fagbevægelser, foreninger og psykiatriske afdelinger. Der er kommet mere fokus på psykiatri, og det er bemærkelsesværdigt, at e´n mand har haftstor succes samle folk fra alle fløje og enheder med et fælles mål," lyder det i begrundelsen.

Mikkel Rasmussen er lige nu ved at lægge sidste hånd på en bog, der er blevet til via crowdfunding og frivilligt arbejde.

Bogen får titlen " Veje til en Værdig Psykiatri For Alle".