Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

VORE MEDIER: Medicinsk Tidsskrift | Onkologisk Tidsskrift | Hæmatologisk Tidsskrift | Sundhedspolitisk Tidsskrift | MS Tidsskrift | Propatienter

Ny leder af afdeling, som hjælper flygtninge og krigsveteraner

Louise Schwartz er tiltrådt som leder af Afdeling for Traume og Torturoverlevere (ATT). På ATT varetages den tværfaglige behandling af psykiatere, sygeplejersker, psykologer, fysioterapeuter, familiebehandlere og socialrådgivere.

Patientgruppen er mennesker med PTSD og traumer efter oplevelser med krig, flugt og tortur ex flygtninge og krigsveteraner.

Den. 1. juli tiltrådte konstitueret leder Louise Schwartz i jobbet som afdelingschef i det regionsdækkende tilbud Afdeling for Traume og Torturoverlevere (ATT), der har til huse både i Sundhedshuset i Vejle og i den nyligt indviede Lokalpsykiatri Odense.

Den nyudnævnte afdelingschef er uddannet specialpsykolog og har været ansat i psykiatrien siden 2001. Hun har arbejdet med feltet i en årrække, før hun i 2015 fik ansvaret som behandlingsleder og ledende psykolog på afdelingen. 

“Vi arbejder for og med en sårbar gruppe, der ofte har meget komplekse problemstillinger. Det nødvendiggør et tæt samarbejde mellem de forskellige aktører fra kommuner, praktiserende læger, region i samklang med patienterne og deres pårørende ikke mindst. Det fokus kommer vi til at fastholde og udbygge fremover, så vores patienter får de bedst mulige forudsætninger for et godt liv,” siger Louise Schwartz.

Louise Schwartz har været konstitueret leder siden 1. marts 2019.