Kristian Lunds blog
VORE MEDIER: Medicinsk Tidsskrift | Onkologisk Tidsskrift | Hæmatologisk Tidsskrift | Sundhedspolitisk Tidsskrift | MS Tidsskrift | Propatienter

Dansker i front for hjerneforsker-netværk

Dr. med. Gitte Moos Knudsen, Rigshospitalet, der er professor i neurobiologi og tilknyttet neurobiologisk forskningsenhed ved Neurocentret og Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet, er ny præsident for European College of Neuropsychopharmacology.

Ny centerchef på Bispebjerg

Allan Linneberg er tiltrådt som centerchef i Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, hvor han ser frem til videreudvikle centerets tværfaglige tilgang til sundhedsforskning.

Psykiater hædret med fællesskabspris

Overlæge og regionspolitiker i Region Midtjylland, Mikkel Rasmussen, har modtaget Fælleskabsprisen for sit projekt " Værdig psykiatri til alle".

Øjenprofessor modtager pris på en halv million kroner

Professor Morten la Cour, Øjenklinikken på Rigshospitalet, modtager hædersprisen Bagger-Sørensen Prisen på en halv million kroner som anerkendelse af en mangeårig fremragende indsats som øjenforsker og øjenkirurg.

Ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital

Jesper Gyllenborg er fra 1. september 2019 ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge. Den nye vicedirektør kommer fra en stilling som ledende overlæge for Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital.

Ny leder af afdeling, som hjælper flygtninge og krigsveteraner

Louise Schwartz er tiltrådt som leder af Afdeling for Traume og Torturoverlevere (ATT). På ATT varetages den tværfaglige behandling af psykiatere, sygeplejersker, psykologer, fysioterapeuter, familiebehandlere og socialrådgivere.

Ny chefjordemoder i Hillerød

Det er en stærk faglig profil med en stor ledelsesballast, der træder ind ad døren den 1.september, når Nordsjællands Hospital får en ny chefjordemoder. Mette Simonsen, 58, har i de sidste fem år været institutchef på Københavns Professionshøjskole/Metropol.

Ny ledende bioanalytiker er vendt hjem

Lise Bødker er netop tiltrådt som ny ledende bioanalytiker på Amager og Hvidovre Hospitals patologiafdeling. Dermed er hun vendt tilbage i dobbelt forstand. Både til patologien og til Hvidovre Hospital, hvor hun var ledende bioanalytiker først i nullerne.

Eminent beretning om forskers kamp for sin mands liv

BØGER: Den hårrejsende og sandfærdige beretning om en forskers kapløb med døden for at redde sin mand fra en multiresistent bakterie bør  blive sommerferiens største læseoplevelse -  uanset om man er til thrillers, tragedier, kærlighedsromaner, gysere eller medicinske fagbøger.

Ny forsker i fedmekirurgi ved Steno Diabetes Center Aarhus

1. reservelæge og ph.d. Lene Ring Madsen fra Medicinsk Afdeling på Hospitalsenheden Vest og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet skal nu forske i effekterne af fedmekirurgi hos personer med svær overvægt og type 2-diabetes ved Steno Diabetes Center Aarhus.

Læge: Pseudodiagnoser er ikke sygdomme, men naturlige forekomster

BØGER: Naturlig behandling betyder ikke at det er ufarligt, men den nuværende lovgivning betyder, at brugerne står alene tilbage, når noget går galt, advarer læge, som har skrevet en ny bog om sundhedsindustriens måder at tjene penge på vores helbredsbekymringer.

Ny slankebog går planken ud

BØGER: Sæsonen for slankebøger er skudt i gang, så vi kan blive bikinifitte. Og slankedronningen Michelle Kristensen har også i år fundet vej til boghandlernes hylder med endnu en slankebog: Ny krop på 4 uger.

Danmark får første professor i multisygdom og kronisk sygdom

Ph.d., overlæge Anne Frølich tiltrådte fredag d. 30. august som klinisk professor i multisygdom og kronisk sygdom ved Institut for Folkesundhed, Københavns Universitet og Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse, Region Sjælland. 

32-årige Anton Pottegård udnævnes til professor

Klinisk farmaceut, ph.d. og DMSc Anton Pottegård, 32, er blevet udnævnt til professor i klinisk farmaci og farmakoepidemiologi ved Institut for Sundhedstjenesteforskning på Syddansk Universitet.

Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse henter ny vicedirektør

Henrik Stig Jørgensen er ny vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Han kommer fra en stilling som centerchef i Sundhedsstyrelsen og har tidligere været formand for Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren.

Ny HR-direktør i Region Hovedstaden

Den 1. september tiltræder Anne Kirstine Damsager, 42, som ny direktør i Center for HR. Hun kommer fra en stilling som vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen.

AU-professor hædret med nyt æresdoktorat

King's College London har netop udnævnt professor emeritus og tandlæge Mogens Kilian fra Aarhus Universitet til æresdoktor. Han hædres for sin forskning inden for mikrobiologi.

Aarhusiansk forskningsmiljø henter international profil

Den franske ekspert i kvindesygdommen endometriose, professor Horace Roman, skal som adjungeret professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital hjælpe sine aarhusianske kolleger med at udvikle og skræddersy behandling til kvinder med svær endometriose.

Ny centerdirektør på Rigshospitalet

Rasmus Møgelvang tiltræder pr. 1. august 2019 som centerdirektør i Center for Hjerte-, Kar-, Lunge- og Infektionssygdomme på Rigshospitalet.

Anæstesiafdelingen på Bispebjerg får ny ledende overlæge

Anne Lindhardt er ny ledende overlæge på Anæstesiafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Hun kommer fra en stilling som afsnitsansvarlig overlæge for Intensiv Terapiafsnit samme sted.

Overlæge modtager pris til allergikongres i Lissabon

Susanne Halken, Overlæge Professor på OUH - H.C. Andersens Børne- og Ungehospital, modtog ’Daniel Bovet Award for Treatment and Prevention’ til årets europæiske allergikongres ’EAACI Congress 2019’ i Lissabon 1.–5. juni 2019.

Læge får penge til at forske i kroniske smerter

Afdelingslæge, post doc Morten Rune Blichfeldt-Eckhardt, Anæstesiologisk Afdeling V, Odense Universitetshospital har fra Gigtforeningens forskningsråd modtaget 110.000 kr. til et projektet om biomarkører i forbindelse med kroniske smerter.

Ny bog om hjertet er unødvendig fjollet

BØGER: Hvis man ser bort fra unødvendige fjollerier, uforløste jokes og ligegyldige personlige småanekdoter, så kan bogen "Hjertebank" være en udmærket indføring både i hjertets mekanik, og i hvordan man omgås sit hjerte bedst muligt, hvis man gerne vil have det til at slå længst muligt.

Kræftforsker får 3.8 millioner kroner til at bekæmpe kræft

Overlæge og forskningslektor Uffe Bødtger og Medicinsk Afdeling på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse har modtaget en tre-årig bevilling på 3.8 millioner kroner fra Kræftplan IV til ph.d.d-projekter, som skal bidrage med forskning i, hvordan man kan optimere udredningen af mistænkt kræft i lunge og lungehinder.

Allan Flyvbjerg æresmedlem af Diabetesforeningen

Professor Allan Flyvbjerg, der var formand for Diabetesforeningen fra 2000 til 2011, blev lørdag tildelt et æresmedlemskab af Diabetesforeningen. Det skete på Diabetesforeningens repræsentantskabsmøde 2019.