Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

VORE MEDIER: Medicinsk Tidsskrift | Onkologisk Tidsskrift | Hæmatologisk Tidsskrift | Sundhedspolitisk Tidsskrift | MS Tidsskrift | Propatienter

Ny professor i anæstesiologi har forsket i respiratorbehandling

Overlæge ph.d. Thomas Strøm er 1. august begyndt som klinisk professor ved afdelingen for Bedøvelse og Intensiv på Sygehus Sønderjylland. Han vil være den første professor i anæstesi og intensiv uden for Odense Universitetshospital.

Henrik Bygum Krarup er ny professor i Aalborg

Ledende overlæge på Afdeling for Molekylær Diagnostik, Henrik Bygum Krarup, er pr. 1. juni udnævnt til klinisk professor ved Aalborg Universitet. 

Ny afdelingschef i Sundhedsministeriet

Sundheds- og Ældreministeriet har udpeget afdelingschefen for departementets Afdeling for Sygehuspolitik, Beredskab og Smitsomme Sygdomme. Valget er faldet på Lene Brøndum Jensen, der siden 1. juni har fungeret som konstitueret afdelingschef.

Ny professor i kardiologi på OUH og SDU

Overlæge Axel Brandes ved Hjertemedicinsk Afdeling B, Odense Universitetshospital, er udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU.

Ny doktor udforsker stor videnskløft i lymfekredsløbet

Læge og ph.d. Niklas Telinius fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital kan nu kalde sig doktor, efter han har forsvaret sin doktordisputats om lymfekredsløbets fysiologi.

Ny professor i genetik og epilepsi

Cand.scient., ph.d. Rikke Steensbjerre Møller er udnævnt til professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, og Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund, hvor hun skal fokusere på forskning i genetikkens betydning for epilepsi.

OUH-direktør bliver formand for Behandlingsrådet

Formand for det kommende behandlingsråd bliver lægelig direktør på Odense Universitetshospital, Michael Dall. Samtidig bliver det Region Nordjylland, der skal huse rådets sekretariat.

Ny lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland

Sygehus Sønderjylland har nu fundet en ny lægelig direktør. Det bliver Peter Sørensen, 56, som kommer fra en stilling som ledende overlæge på Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, men er født og opvokset i Sønderjylland. Han tiltræder 1. juli 2020.

​Dorthe Crüger ny koncerndirektør i Hovedstaden

Dorthe Crüger er kommende koncerndirektør i Region Hovedstaden. Hun afløser Svend Hartling, som går på pension, og 1. august indtræder hun i ledelsen af Region Hovedstaden.

Ny professor i kardiologi på SDU og Sydvestjysk Sygehus

Niels Peter Rønnow Sand er pr. 1. juni udnævnt til klinisk professor i kardiologi på Institut for Regional sundhedsforskning på Syddansk Universitet sideløbende med sin ansættelse som overlæge på Sydvestjysk Sygehus.

Fysiker skal forbedre MR-scanninger i nyt professorat

Adam Espe Hansen er ny professor i Radiologisk Klinik på Rigshospitalet, hvor han skal forske i udviklingen af mere præcise MR-skanninger til gavn for f.eks. kræftpatienter.

Ny professor vil forbedre behandling til sårbare grupper

Overlæge Nina Weis er nyudnævnt professor i Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital, hvor hun vil bruge sit professorat med titlen Kronisk virale infektioner i sårbare populationer, til at skabe bedre behandling til de mest sårbare patienter.

Ny professor forsker i personlig medicin til gravide

Lars Henning Pedersen er ny klinisk professor fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, hvor han via sin forskning forsøger at skabe et grundlag for mere individualiseret behandling af gravide kvinder.

Ny ledende overlæge i Vejle

Lisbet Tokkesdal Jensen tiltræder den 1. maj som ny ledende overlæge på Anæstesiologisk Afdeling på Vejle og Middelfart sygehuse.

Forsker får penge til at forske i glutenintolerans

Læge og forsker Line Lund Kårhus fra Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har modtaget 1,6 mio. kr. fra Lundbeckfonden til sin forskning. Hendes projekt har fokus på udvikling af nye retningslinjer for, hvordan man tester patienter for glutenintolerance (cøliaki).

Ny professor i klinisk biokemi

Jonna Skov Madsen er blevet udnævnt til klinisk professor i klinisk biokemi ved Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet.

Arne Astrup skal forebygge fedme hos børn

Professor Arne Astrup, der i dag er leder af Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, er blevet ansat som programdirektør i Novo Nordisk Fonden. Han skal lede arbejdet med at udvikle et nyt nationalt initiativ, der skal have fokus på at fremme sund vægt hos børn og deres familier.

Ny professor i klinisk Geriatri på SDU og OUH

Overlæge, ph.d. Jesper Ryg er 1. juli 2020 udnævnt til klinisk professor i geriatri i en kombineret stilling mellem Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet og Geriatrisk Afdeling, Odense Universitetshospital.

Skal undersøge manglende effekt af immunterapi hos nogle patienter

Postdoc Kristine Raaby Gammelgaard fra Aarhus Universitets Institut for Biomedicin får knap halvanden million kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) til at undersøge en mulig forklaring på, at ikke flere patienter med lungekræft har gavn af behandling med immunterapi.

Ny klinikchef til Psykiatrien i Aalborg

Maj Skårhøj, 41, er ansat som ny klinikchef i Klinik Psykiatri Syd i Aalborg. Hun kommer fra en stilling som kontorchef for BI og Analyse i Region Nordjylland.

Ny ledende overradiograf på Bispebjerg

Den 53-årige radiograf Jakob W. Poulsen begyndte i sin nye stilling som ledende overradiograf på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler den 1. marts. 

Overlæge på Næstved Sygehus udnævnt til professor

Overlæge på Lungemedicinsk afdeling på Næstved Sygehus, Uffe Bødtger, er netop blevet udnævnt til professor i lungemedicin ved Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet.

Ny professor i diabetes i Odense

Overlæge, dr. med. Claus Bogh Juhl er udnævnt til professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning ved SDU og vil som et led i professoratet varetage rollen som programleder for Klinisk Intervention på Steno Diabetes Center Odense (SDCO), der finansierer professoratet.

Ny formand i Lif

Det er en mand med et indgående kendskab til det politiske arbejde i Lif, der i dag vender tilbage til formandsposten i foreningens bestyrelse efter godt tre års pause.

Patientsikkerhedsboss skal nu styre Testcenter Danmark

Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted, overtager ledelsen af det nye Testcenter Danmark og indgår i dén kapacitet i direktionen på Statens Serum Institut. Enhedschef og overlæge Anette Lykke Petri konstitueres som direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ny ledende overlæge til Holbæk

Ole Christensen tiltræder som ledende overlæge på Anæstesiologisk Afdeling på Holbæk Sygehus med cirka 180 medarbejdere.

Søren Brostrøms sekundant stopper

Efter kun godt et år som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen og stedfortræder for direktør Søren Brostrøm stopper Lars Juhl Petersen.

Ny lægelig direktør i Vejle

Thomas Larsen tiltræder 1. juli 2020 som ny lægelig direktør på Sygehus Lillebælt. Han tager over efter Mads Koch Hansen, som har valgt at stoppe som lægelig direktør 30. juni 2020.

Ny professor i psykiatri på SDU

Erik Roj Larsen er udnævnt til professor i psykiatri ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU og ved Psykiatrisk Afdeling i Esbjerg.

Ny doktor forsker i bedre behandling til nyrepatienter

Rikke Nørregaard. Fotograf:Grethe Pedersen

Lektor Rikke Nørregaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har forsvaret sin doktordisputats og kan nu kalde sig dr.med. Hun forsker i nyresygdomme og nyrernes funktion i håbet om at hjælpe nyrepatienter til bedre behandling.

Ny professor i klinisk gynækologi

Pernille Ravn er udnævnt til professor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU), sideløbende med sin fortsatte ansættelse i stillingen som specialeansvarlig overlæge i almen gynækologi på Odense Universitetshospital (OUH).

Ny professor i neurologi på OUH og SDU

Overlæge, dr. med. habil. Christoph Beier (43) er udnævnt til klinisk professor i neurologi i en kombineret stilling mellem Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.