Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

VORE MEDIER: Medicinsk Tidsskrift | Onkologisk Tidsskrift | Hæmatologisk Tidsskrift | Sundhedspolitisk Tidsskrift | MS Tidsskrift | Propatienter

Ny lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland

Sygehus Sønderjylland har nu fundet en ny lægelig direktør. Det bliver Peter Sørensen, 56, som kommer fra en stilling som ledende overlæge på Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, men er født og opvokset i Sønderjylland. Han tiltræder 1. juli 2020.

Ny professor i diabetes i Odense

Overlæge, dr. med. Claus Bogh Juhl er udnævnt til professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning ved SDU og vil som et led i professoratet varetage rollen som programleder for Klinisk Intervention på Steno Diabetes Center Odense (SDCO), der finansierer professoratet.

Ny formand i Lif

Det er en mand med et indgående kendskab til det politiske arbejde i Lif, der i dag vender tilbage til formandsposten i foreningens bestyrelse efter godt tre års pause.

Patientsikkerhedsboss skal nu styre Testcenter Danmark

Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted, overtager ledelsen af det nye Testcenter Danmark og indgår i dén kapacitet i direktionen på Statens Serum Institut. Enhedschef og overlæge Anette Lykke Petri konstitueres som direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ny ledende overlæge til Holbæk

Ole Christensen tiltræder som ledende overlæge på Anæstesiologisk Afdeling på Holbæk Sygehus med cirka 180 medarbejdere.

Søren Brostrøms sekundant stopper

Efter kun godt et år som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen og stedfortræder for direktør Søren Brostrøm stopper Lars Juhl Petersen.

Ny lægelig direktør i Vejle

Thomas Larsen tiltræder 1. juli 2020 som ny lægelig direktør på Sygehus Lillebælt. Han tager over efter Mads Koch Hansen, som har valgt at stoppe som lægelig direktør 30. juni 2020.

Ny professor i psykiatri på SDU

Erik Roj Larsen er udnævnt til professor i psykiatri ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU og ved Psykiatrisk Afdeling i Esbjerg.

Ny doktor forsker i bedre behandling til nyrepatienter

Rikke Nørregaard. Fotograf:Grethe Pedersen

Lektor Rikke Nørregaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har forsvaret sin doktordisputats og kan nu kalde sig dr.med. Hun forsker i nyresygdomme og nyrernes funktion i håbet om at hjælpe nyrepatienter til bedre behandling.

Ny professor i klinisk gynækologi

Pernille Ravn er udnævnt til professor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU), sideløbende med sin fortsatte ansættelse i stillingen som specialeansvarlig overlæge i almen gynækologi på Odense Universitetshospital (OUH).

Ny professor i neurologi på OUH og SDU

Overlæge, dr. med. habil. Christoph Beier (43) er udnævnt til klinisk professor i neurologi i en kombineret stilling mellem Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.

Forsker får ti mio. kr. til forskning i ældrepleje i Ghana

Lektor Ulrika Enemark fra Aarhus Universitets Institut for Folkesundhed får godt ti mio. kr. fra Danida til et forskningsprojekt, der bidrager med ny viden om behov og potentiale for udvikling af ældrepleje i lavere middelindkomstlande som f.eks. Ghana.

Rigshospitalet har fået sin yngste professor

Andreas Røder er tiltrådt som lærestolsprofessor for urologien den 1. marts 2020, han er 39 år gammel og dermed Rigshospitalets yngste professor.

Ny ambulancechef i Region Midtjylland

Fotograf: Lone Bolther Rubin

Det bliver en leder med stor erfaring fra ambulanceområdet, Jan Kjær Madsen, som fra 1. marts 2020 skal stå i spidsen for udvikling og drift af Region Midtjyllands voksende ambulancetjeneste.

Ny professor med fokus på hjertestop

Christian Juhl Terkelsen er overlæge, dr.med. og ny klinisk professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Hans forskning i kardiologi skal forbedre patienters chance for at overleve en blodprop i hjertet og hjertestop.

Ny ledende overlæge til Viborg

Martin Rostgaard-Knudsen bliver ny ledende overlæge for de cirka 300 ansatte i Operation og Intensiv på Regionshospitalet Viborg.

Ny professor udvikler medicin til nyrekræftpatienter

Frede Donskov fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital forsker i behandling af nyrekræft. Han vil i sit nye professorat forstærke indsatsen mod metastatisk nyrekræft – en alvorlig og livstruende sygdom, som hvert år rammer cirka 300 danskere.

​Dorthe Crüger ny koncerndirektør i Hovedstaden

Dorthe Crüger er kommende koncerndirektør i Region Hovedstaden. Hun afløser Svend Hartling, som går på pension, og 1. august indtræder hun i ledelsen af Region Hovedstaden.

Ny professor i kardiologi på SDU og Sydvestjysk Sygehus

Niels Peter Rønnow Sand er pr. 1. juni udnævnt til klinisk professor i kardiologi på Institut for Regional sundhedsforskning på Syddansk Universitet sideløbende med sin ansættelse som overlæge på Sydvestjysk Sygehus.

Fysiker skal forbedre MR-scanninger i nyt professorat

Adam Espe Hansen er ny professor i Radiologisk Klinik på Rigshospitalet, hvor han skal forske i udviklingen af mere præcise MR-skanninger til gavn for f.eks. kræftpatienter.

Ny professor vil forbedre behandling til sårbare grupper

Overlæge Nina Weis er nyudnævnt professor i Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital, hvor hun vil bruge sit professorat med titlen Kronisk virale infektioner i sårbare populationer, til at skabe bedre behandling til de mest sårbare patienter.

Ny professor forsker i personlig medicin til gravide

Lars Henning Pedersen er ny klinisk professor fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, hvor han via sin forskning forsøger at skabe et grundlag for mere individualiseret behandling af gravide kvinder.

Ny ledende overlæge i Vejle

Lisbet Tokkesdal Jensen tiltræder den 1. maj som ny ledende overlæge på Anæstesiologisk Afdeling på Vejle og Middelfart sygehuse.

Forsker får penge til at forske i glutenintolerans

Læge og forsker Line Lund Kårhus fra Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har modtaget 1,6 mio. kr. fra Lundbeckfonden til sin forskning. Hendes projekt har fokus på udvikling af nye retningslinjer for, hvordan man tester patienter for glutenintolerance (cøliaki).

Ny professor i klinisk biokemi

Jonna Skov Madsen er blevet udnævnt til klinisk professor i klinisk biokemi ved Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet.

Arne Astrup skal forebygge fedme hos børn

Professor Arne Astrup, der i dag er leder af Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, er blevet ansat som programdirektør i Novo Nordisk Fonden. Han skal lede arbejdet med at udvikle et nyt nationalt initiativ, der skal have fokus på at fremme sund vægt hos børn og deres familier.

Paradentose-forsker hædret med international pris

Lektor Gustavo Nascimento fra Aarhus Universitet bliver hædret med en international pris som anerkendelse for sit imponerende forskningsbidrag inden for tand-, mund- og kraniofacial-området.

Ny professor i plastikkirurgi

Overlæge, ph.d. Jens Ahm Sørensen er udnævnt til klinisk professor og specialeansvarlig overlæge på Plastikkirurgisk Afdeling, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.

Ny innovationschef på Rigshospitalet

​Henning Langberg skal fra 1. april 2020 stå i spidsen for at opbygge og lede Rigshospitalets samlede innovationsindsats.

Ny næstformand i Dansk Psykolog Forening

Nikolai Cerisier Roitmann bliver 1, marts ny næstformand for Dansk Psykolog Forening, hvor han overtager posten fra Merete Strømming, der fratræder som næstformand for at opbygge nye kompetencer i bestyrelsen.

Ny professor i autoimmune sygdomme

Claus Henrik Nielsen er tiltrådt som lærestolsprofessor og skal fortsætte sin forskning i de mekanismer, som får immunforsvaret til at angribe egne celler og væv hos patienter med f.eks. leddegigt.

Ny centerchef på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Peter Bentsen, 44, er ny centerchef i Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, der er en fusion af det regionale Forskningscenter For Forebyggelse og Sundhed og Afdeling for Klinisk Epidemiologi på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.