Kristian Lunds blog
VORE MEDIER: Medicinsk Tidsskrift | Onkologisk Tidsskrift | Hæmatologisk Tidsskrift | Sundhedspolitisk Tidsskrift | MS Tidsskrift | Propatienter
Branding Celgene

Ny centerdirektør på Rigshospitalets HovedOrtoCenter

Martin Magelund Rasmussen tiltræder 1. januar 2019 som ny centerdirektør i HovedOrtoCentret på Rigshospitalet. Han kommer fra Center for HR i Region Hovedstaden, hvor han har arbejdet siden 2011 – først som sekretariatschef og de seneste 2½ år som direktør.

Ny områdechef i Region Midtjylland

Ole Christian Graversen er blevet ansat som ny områdechef for Specialområde Børn og Unge (SBU) i Region Midtjylland. Specialområde Børn og Unge (SBU) er et fagligt fællesskab af Region Midtjyllands specialiserede bosteder for børn og unge. Specialområdet råder over 145 døgnpladser og 20 dagpladser.

Her er Danmarks første speciallæge i Akutmedicin

1. reservelæge Jacob Juul Jensen fra Herning kan kalde sig Danmarks første færdiguddannede speciallæge i Akutmedicin takket være et tæt samarbejde mellem Region Midtjylland, Akutafdelingen, Hospitalsenheden Vest og Linköping Universitetshospital i Sverige.

Ny ledende overlæge på hjerteafdeling i Hillerød

Overlæge, dr.med. Niels Tønder er startet som ny ledende overlæge på Kardiologisk Afdeling på Nordsjællands Hospital pr. 1. december 2018. Niels Tønder har været konstitueret i stillingen siden april 2018.

I ethvert liv er der kun to dage med færre end 24 timer

BØGER: Døden er er ikke frygtelig i sig selv og at tale om den er ikke ubærligt trist, for det dyrbare liv værdsættes bedst i bevidstheden om, at vi alle skal gå den i møde, mener speciallæge i palliation gennem 40 år.

Ny lægelig direktør på Sydvestjysk Sygehus

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på 52-årige Anna-Marie Bloch Münster som ny lægelig direktør på Sydvestjysk Sygehus, der omfatter sygehusene i Esbjerg og Grindsted og veneklinikken i Brørup.

Parasit-forsker modtager millionbevilling

Peter Nejsum fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop fået tre millioner kroner fra Horizon 2020. Pengene skal bruges til at udvikle et apparat, som kan sortere nano-partikler, der kan få betydning inden for behandling og diagnostik.

Fremragende bog til alle med type 2 diabetes

BØGER: Selv om diabetes 2 ikke er at spøge med, så er det lige før, at man bliver misundelig, når man læser ny super lækker bog om, hvordan man kan helbrede sig selv ved hjælp af stjernebestøvet michelin-mad.

Ny ledende overlæge for Lungemedicinsk Afdeling OUH

1. januar 2019 tiltræder Goran Nadir Salih som ledende overlæge for Lungemedicinsk Afdeling J. Han kommer fra en stilling som uddannelsesansvarlig overlæge for lungemedicin på Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Ny professor i trombose og lægemiddelovervågning

Overlæge ved Kardiologisk Afdeling og Trombosecenter Aalborg, Torben Bjerregaard Larsen, er pr. 1. december udnævnt til klinisk professor i trombose og lægemiddelovervågning ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital. 

Udsendelse om etisk minefelt kradser i overfladen

RADIO: Danskerne vil vide alt om, hvad der gemmer sig i deres gener. Recept på P1 havde inviteret til debat blandt eksperter, som ikke navigerede skråsikkert i de etiske minefelter, og lidt flere holdningsprægede udsagn havde klædt udsendelsen. Men de 60 minutters radiolytning var dog godt givet ud.

Læger fascinerede over madens betydning for vores sundhed

BØGER: Drop den hvide og bløde mad og skift den ud med grønne og grove måltider, og der kan vanke et sundt blodtryk forude, skriver to læger i en ny bog med en blodtryksvenlig kur, diæt og madopskrifter.

Jakob Møller Hansen er leder af nyt hovedpinecenter

I Danmark har 770.000 mennesker migræne eller hyppig hovedpine. Som leder af det nyåbnede Nationalt Videnscenter for Hovedpine skal Jakob Møller Hansen hjælpe med at udbrede viden om hovedpine til både befolkning og behandlere. 

Adjungeret professor modtager pris for selvmordsforskning

Niels Buus, adjungeret professor ved Psykiatrien Region Sjælland, modtager Nordentoft-prisen 2018 for sit arbejde med at styrke familieperspektivet i selvmordsforebyggelse og sin forskning i selvmordsforebyggelse.

Sjældent fin bog om tilstande mellem døden og livet

BØGER: Hvad sker der for alvorligt syge patienter, når moderne medicin og dygtige læger nok redder dem på målstregen, men herefter efterlader dem i et liv, som nogle vil mene er en værre skæbne end den død, som de lige netop undgik? Akutlæge har opsøgt patienterne derhjemme. Det er der kommet en fantastisk bog ud af.

Professor i akutmedicin

Søren Mikkelsen, 56, er udnævnt til professor i akutmedicin ved Region Syddanmark og Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU.

Ny professor sætter fokus på immunforsvar og infektioner

Susanne Dam Poulsen er fra 1. december i et fem-årigt professorat ved Københavns Universitet med henblik på at undersøge betydning af immunmodulerende behandlinger for forekomst af infektioner. Hun ansættes tillige som overlæge i Infektionsmedicinsk Klinik, Rigshospitalet.

Læger skal kunne fortælle deres patienter, at de er det bedste sted

PODCAST: Det var en ny model for beregning af kvalitet, som afslørede, at patienter med kræft i bugspytkirtlen får uensartet behandling. Læge og phd-studerende Kasper Wennervaldt fortæller i podcast om baggrunden for at forsøge at måle kvaliteten af de operationer, der bliver lavet rundt i landets fem regioner.

Her er Yngre Lægers nye formand

Helga Schultz er ved Yngre Lægers repræsentantskabsmøde onsdag blevet valgt som ny formand for landets største lægegruppe med over 13.000 yngre læger. Hun efterfølger Camilla Rathcke.

Tandlægeforeningen har fået ny formand

Susanne Kleist, tandlæge og klinikejer i Roskilde, er valgt til ny formand for Tandlægeforeningen. Hun afløser tandlæge og klinikejer i Kolding, Freddie Sloth-Lisbjerg, som var formand for Tandlægeforeningen i syv år.

Ny Aarhus-professor undersøger opfattelsen af musik

Marcus T. Pearce er ny professor i kognitiv neurovidenskab på Aarhus Universitet. Her skal han blandt andet forske i, hvilke psykologiske mekanismer der er i spil, når vi lytter til og skaber musik.

At svømme med elefanter er en provokerende bog for rationelle læsere

BØGER: Hun havde fuld gang i lægekarrieren, stort dyrt hus, kærlig ægtemand og fire børn. Alt kørte på skinner, indtil lægearbejdet pludselig føltes som et fængsel. Nu er Sarah Seidelmann healende shaman. Og for et nøgternt vestligt opdraget menneske kan det være en bizar og provokerende oplevelse at læse om.

Ny formand for Lif

Det bliver AstraZenecas Country Head i Danmark Julie Enevold Brooker, der fra i dag kan sætte sig i formandsstolen i Lægemiddelindustri-foreningen, efter at Lifs bestyrelse har konstitueret sig på ny.

Ny sekretariatschef for videreuddannelser

1. januar 2019 bliver Mads Skipper, 40, sekretariatschef for Videreuddannelser i Region Nord og Kontorchef for Koncern HR, Sundhedsuddannelser i Region Midtjylland.

Ny professor forsker i sjældne sygdomme

​Zeynep Tümer er tiltrådt et klinisk professorat i Klinisk Genetik og skal fortsætte sin forskning i de underliggende molekylære mekanismer bag en række sjældne, genetiske sygdomme Professoratet er et samarbejde mellem Klinisk Genetisk Afdeling på Rigshospitalet og Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet.

Han er ny direktør for Region Hovedstaden

Regionsrådet i Region Hovedstaden har godkendt, at den nuværende regionsdirektør i Region Nordjylland, Svend Særkjær, bliver ny regionsdirektør. I Nordjylland er ny konstitueret regionsdirektør fundet.

Ny ledende oversygeplejerske på Amager Hospital

Det er en både erfaren og stedkendt kvinde, der i oktober 2018 er tiltrådt som ny ledende oversygeplejerske på medicinsk afdeling på Amager Hospital. Annette Madsen har nemlig arbejdet som sygeplejerske på Amager i 30 år, og kommer fra en stilling som afdelingssygeplejerske på hospitalets geriatriske afsnit.

Cannabis-forfatter i opsang til politikerne: I har svigtet patienter og læger

BØGER: Jeg finder politikernes retorik direkte uansvarlig. Ikke mindst Sundhedsministerens bombastiske udtalelser har sat patienter og læger i en virkelig dårlig situation. Sådan siger forfatter og journalist Maria Cuculiza til den nye bog ’Sandhederne om Medicinsk Cannabis.

Hæder til forsker i tarmkræft

Claus Lindbjerg Andersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget en hædersgave fra William Nielsens Fonden. Prisen får han som en anerkendelse for sin forskning i tarmkræft. Med hæderen fra William Nielsens Fonden følger også 100.000 kroner.

Spis anderledes og knæk koden for migrænen

BØGER: En rejse til Kina, nogle oliven og en masse videnskabelig research på fødevarer og migrænetriggere blev de ledetråde, der førte til, at journalist Helle Torpegaard nåede frem til at undgå sine daglige voldsomme migræneanfald.

Forførende svigt af smertepatienter

BØGER: Er du stresset, træt eller plaget af smerter, så bevæg dig 10-15 minutter 4 gange om ugen og få nogle nye sunde vaner, og du er god som ny. Nogenlunde sådan lyder løfterne fra personlig træner og Youtube-star Anna Bogdanovas i en ny bog om smerter, stress og træthed, ’Smertefri’.

Millionbevilling til forsker sikrer nyt avanceret udstyr

Lektor Johan Palmfeldt har modtaget 7,7 mio. kr. fra John og Birthe Meyer Fonden. Pengene er investeret i nyt apparatur, avanceret massespektrometri, der kan analysere cellers biologiske funktioner og se, hvilken rolle de kan have ved sygdomme som eksempelvis hjertesvigt, diabetes og arvelig hjernelidelse.

Ny professor i kardiologi

Peter Riis Hansen, overlæge ved Hjertemedicinsk Afdeling, Herlev og Gentofte Hospital er ny klinisk professor i kardiologi ved Institut for Klinisk Medicin, det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. 

Dansk TV-serie tager kønsroller på hospitaler under kærlig, men stereotyp behandling

TV: Tv-serien Sygeplejeskolen, der handler om tiden, da en håndfuld danske mænd forsøgsvist fik lov at uddanne sig til sygeplejersker, tager datidens mange forargede modstandere overfor det historiske eksperiment ved vingebenet og smider dem op i luften. Vi bringer en guide til, hvor du kan finde ud af, om du skal se den eller ej.