Kristian Lunds blog
VORE MEDIER: Medicinsk Tidsskrift | Onkologisk Tidsskrift | Hæmatologisk Tidsskrift | Sundhedspolitisk Tidsskrift | MS Tidsskrift | Propatienter
| | | | |
 

KL ansætter ny direktør på digitalt sundhedsområde

Christian Harsløf bliver ny direktør i front for KL’s satsning på digitaliseringsområdet og på sundheds- og ældreområdet. Ansættelsen betyder desuden en intern rokade i KL’s direktion.

Kommunernes Landsforening (KL) ansætter 38-årige Christian Harsløf som ny direktør. Christian Harsløf kommer fra en stilling som direktør i Deloitte Consulting Public med ansvar for det kommunale område. Tidligere har han været direktør for Social, Job og Sundhed i Roskilde Kommune, afdelingschef i KL og chefkonsulent i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Christian Harsløf får i KL ansvaret for digitaliserings- og teknologiområdet og for det kommunale sundheds- og ældreområde.

”I KL har vi netop vedtaget en digital strategi, som skal hjælpe kommunerne til at gå forrest i den digitale udvikling af vores velfærd. Ny teknologi er nemlig en forudsætning for, at vi kan forbedre kvaliteten og følge med befolkningsudviklingen. Samtidig står kommunerne over for en enorm opgave på sundheds- og ældreområdet som følge af befolkningsudviklingen og væksten i antallet af kronikere. Jeg er glad for, at vi har fået ansat en kompetent direktør i den rolle, som har stort kendskab til den kommunale virkelighed og interessevaretagelsen mod såvel Slotsholmen som aktørerne på området,” siger KL’s administrerende direktør Kristian Wendelboe.


Ansættelsen af Christian Harsløf betyder samtidig en intern rokade i KL’s direktion. Den indebærer, at folkeskolen, børneområdet og det samlede 0-25 års område placeres hos direktør Kristian Heunicke, som ligeledes har ansvaret for arbejdsgiver- og overenskomstområdet, jura samt det internationale område. Kristian Heunicke skal dermed stå i spidsen for at sikre fortsat udvikling på folkeskoleområdet ikke mindst i forhold til Ny Start-samarbejdet med Danmarks Lærerforening, dagtilbud og en sammenhængende indsats i uddannelsestilbuddene på 0-25 års området.

”Børne- og undervisningsområdet er hjerteblod for kommunerne, og med Kristian Heunicke i spidsen er området forankret hos en dreven direktør, der brænder for området og har et stort netværk. Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået sat et direktørhold i KL, der sikrer kompetente ledelsesprofiler på de store velfærdsområder,” siger Kristian Wendelboe.

Christian Harsløf starter i KL den 20. marts.