Kristian Lunds blog

Nyheder, analyse og debat om hæmatologisk behandling

Branding Celgene

Besked

Failed loading XML...

Seks millioner til blodtryks-forsker

Robert A. Fenton

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvorfor blodtrykket stiger, hvis man ikke får kalium nok. Det er professor Robert A. Fenton fra Aarhus Universitet, der skal lede projektet, som netop har modtaget en bevilling på seks mio. kr. fra Fondation LeDucq.

Robert Fenton er en internationalt respekteret forsker, som har  samarbejder bredt nationalt og internationalt, ligesom han har etableret sin egen forskningsgruppe.Robert Fenton er en internationalt respekteret forsker, som har samarbejder bredt nationalt og internationalt, ligesom han har etableret sin egen forskningsgruppe.

Salt eller natrium chlorid, og for meget af det har længe været den primære synder, hvis blodtrykket var højt. Nu viser det sig, at for lidt kalium spiller en lige så stor rolle.

Med bevillingen, Transatlantic Network of Excellence fra Fondation LeDucq, vil Robert A. Fenton og internationale samarbejdspartnere undersøge denne nye viden.

I vestlige kostvaner er et lavt indhold af kalium helt almindeligt. Det lave indhold af kalium aktiverer imidlertid en såkaldt omskifterbane og det betyder, at både saltindholdet i blodet og blodtrykket stiger.

Bevillingen giver mulighed for et tværfagligt samarbejde og vil styrke flere grundlæggende og kliniske aspekter af forskningen.