Kristian Lunds blog

Nyheder, analyse og debat om hæmatologisk behandlingNeuroforsker hædres med en halv million kroner

Jens Velde Andersen, ph.d.-studerende, cand.scient., Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, NeuroMet Research Group, hædres med Lundbeckfonden Talentpris på 500.000 kroner.

De 150.000 kr. er en personlig hæderspris og de 350.000 til prismodtagerens forskning.

Jens Velde Andersen forsker i hjernens neurotransmittere og energistofskifte ved neurodegenerative sygdomme. Han har med sin forskning været med at kortlægge de molekylære stofskifteforandringer, som sker i hjernen ved udvikling af Alzheimers og Huntingtons sygdom. Han behersker en række forskellige metoder og teknologier, der kan være med til at identificere de grundlæggende mekanismer bag sygdommene og i sidste ende føre til bedre medicinsk behandling.

Jens Velde Andersen beskrives som en ekstraordinært talentfuld, ambitiøs og passioneret ung neuroforsker med stor drivkraft. Han samarbejder med de bedste forskere på tværs af discipliner i Danmark og i udlandet, og han er bl.a. ved at videreuddanne sig hos verdens førende metabolismeforskere i New York.