Kristian Lunds blog

Nyheder, analyse og debat om hæmatologisk behandling

Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse henter ny vicedirektør

Henrik Stig Jørgensen er ny vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Han kommer fra en stilling som centerchef i Sundhedsstyrelsen og har tidligere været formand for Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren.

Henrik Stig Jørgensen kommer fra et job som centerchef i Sundhedsstyrelsen og har tidligere arbejdet som blandt andet ledende overlæge på Nordsjællands Hospital.

I Sundhedsstyrelsen arbejder Henrik Stig Jørgensen som centerchef for Evidens, uddannelse og beredskab. Ved siden af arbejdet som centerchef har han i 2017 og 2018 været formand for Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren. Han tog i 1999 en ph.d. på Københavns Universitet, hvor han også er uddannet læge.

Den nye vicedirektør tiltræder den 12. august. Han ser frem til det spændende arbejde og de udfordringer, der følger med, når han bliver den øverste lægefagligt ansvarlige for patienterne på sygehuset. Det gælder først og fremmest fremtidens udfordringer i sundhedsvæsenet.

"Der bliver flere og flere ældre, og vi får flere og flere patienter med flere forskellige diagnoser. De udfordringer skal vi forberede os på, så vi sikrer patienterne den bedst mulige behandling også fremover. Det kræver nytænkning, innovation og nye samarbejdsformer på tværs af sygehuse, regioner, kommuner og almen praksis. De opgaver ser jeg frem til at være med til at løse til gavn for regionens borgere," siger Henrik Stig Jørgensen.

Samtidig med ansættelsen af Henrik Stig Jørgensen er det besluttet at udvide sygehusledelsen på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse. Udvidelsen skal styrke det samlede kvalitetsarbejde på sygehuset. Det betyder, at Anne-Grethe Larsen, som i øjeblikket er konstitueret vicedirektør, får forlænget sin konstituering med henblik på, at stillingen kan blive endeligt besat i efteråret. Anne-Grethe Larsen er tidligere oversygeplejerske på sygehuset.

Sygehusets nye direktør Niels Reichstein Larsen tiltrådte 1. august 2019. Dermed består den nye sygehusledelse fra august af:

  • ​Niels Reichstein Larsen, sygehusdirektør
  • Charlotte Bøll, vicedirektør
  • Henrik Stig Jørgensen, vicedirektør
  • Anne-Grethe Larsen, vicedirektør