Kristian Lunds blog

Nyheder, analyse og debat om hæmatologisk behandling

Ny teamleder på Steno i København

Speciallæge i samfundsmedicin og ledende overlæge i Psykiatrien i Region Sjælland, Dorthe Goldschmidt, skal fra 1. marts lede Steno Diabetes Center Copenhagens undervisnings- og udviklingsteam.

Det er velkendt, at god undervisning af de sundhedsprofessionelle er basis for bedre behandling af brugerne. Den sammenhæng skal speciallæge i samfundsmedicin, Dorthe Goldschmidt, dyrke og videreudvikle, når hun pr. 1. marts tiltræder som leder af SDCC’s undervisnings- og udviklingsteam.

Dorthe Goldschmidt, 51 år, er uddannet speciallæge i samfundsmedicin, ph.d. og har solid erfaring med både ledelse og udvikling af uddannelse. Aktuelt som ledende overlæge i Psykiatrien Syd i Region Sjælland og før da i stillinger som uddannelsesansvarlig overlæge i Sundhedsstyrelsen og som hovedkursusleder for samfundsmedicin.

På SDCC får hun ansvar for at udbygge centrets kommunale, regionale og nationale undervisningstilbud til personale, der arbejder med diabetesbehandling, og hun skal være med til at udvikle, teste og evaluere nye koncepter og tilgange til læring.

”Jeg ser frem til at være med til at realisere SDCC’s ambitioner om at levere god uddannelse for at skabe bedre behandling af personer med diabetes. Jeg er meget optaget af forbindelsen mellem uddannelsen af de sundhedsprofessionelle og nyttevirkningen for brugerne. Som samfundsmediciner har jeg også en særlig interesse i at bidrage til forebyggelse og behandling af en alvorlig folkesygdom som diabetes. Det får jeg mulighed for nu, og det glæder jeg mig overordentligt meget til”, siger Dorthe Goldschmidt.