Kristian Lunds blog

Nyheder, analyse og debat om hæmatologisk behandling

Branding Celgene

Besked

Failed loading XML...

Talentpris til ung SDU-forsker

Tore Bjerregaard Stage

Tore Bjerregaard Stage arbejder for bedre og mere effektive lægemidler til den enkelte patient, og hans forskning er netop blevet belønnet med Lundbeckfondens talentpris, som gives til exceptionelle forskertalenter under 30 år. Med prisen følger 100.000 kroner.

Hvorfor virker kemoterapi bedre på nogle patienter end andre? Og hvorfor daler effekten af andre lægemidler, når man får antibiotika?

Det er nogle af de spørgsmål adjunkt, ph.d. og farmaceut Tore Bjerregaard Stage forsøger at besvare med sin forskning i, hvorfor lægemidler virker forskelligt på mennesker.

 ”Vi forsøger at finde de små brikker, der kan hjælpe os til at forudsige, om den enkelte patient vil få gavn af eller kan tåle et bestemt lægemiddel inden behandlingen sættes i gang,” siger han i en pressemeddelelse fra Syddansk Universitet.

Tore Bjerregaard forsker såkaldt translationelt indenfor personlig medicin, hvilket betyder, at han både arbejder i laboratoriet og med kliniske forsøg, som involverer mennesker.

”Vi ved ikke ret meget om, hvorfor lægemidler virker forskelligt mellem individer. Hvis vi bliver klogere på det, kan vi bidrage til, at vi mennesker ikke bare lever længere, men hvad der er allervigtigst – bedre,” mener han.

Ambitionerne er store ligesom talentet, der sammen med hårdt arbejde og gode samarbejdsevner har

fået sat Tore Bjerregaard Stages navn på ikke mindre end 26 originale forskningsartikler i anerkendte internationale tidsskrifter – herunder i Journal of the American Medical Association, som er et af de fem mest betydningsfulde medicinske tidsskrifter i verden.

Tore Bjerregaard Stage er indfødt odenseaner og opvokset i bydelen Holluf Pile. Han har gennemført hele sin uddannelse på SDU og har boet i Odense hele livet, dog med et års afstikker til San Francisco, USA og tre måneder i Uppsala, Sverige.