Kristian Lunds blog
VORE MEDIER: Medicinsk Tidsskrift | Onkologisk Tidsskrift | Hæmatologisk Tidsskrift | Sundhedspolitisk Tidsskrift | MS Tidsskrift | Propatienter
| | | | |
 

Tine Jess er tiltrådt som professor i klinisk epidemiologi ved Københavns Universitet med særligt fokus på at bygge bro mellem metode og klinik.

Tine Jess er tiltrådt som professor i klinisk epidemiologi ved Københavns Universitet med særligt fokus på at bygge bro mellem metode og klinik.

Den 44-årige ledende overlæge dr.med. er er ekspert i klinisk epidemiologi, særligt indenfor gastroenterologien, hvor hun som 33-årig forsvarede sin disputats om risikoen for kolorektal cancer ved inflammatorisk tarmsygdom.

I de seneste år har Tine Jess, gennem sit virke som leder af Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, haft stigende fokus på at bygge bro mellem metode og klinik. Med en vision om, at de bedste metodemæssige og statistiske kompetencer skal bringes i spil til løsning af de mest presserende kliniske problemstillinger, har hun etableret en række frugtbare samarbejder mellem metodefolk og klinikere på tværs af specialer i Region Hovedstaden. Resultatet er forskningsprojekter, der gør en forskel for patienter nationalt og internationalt.

Tine Jess har tidligere arbejdet ved Mayo Clinic i USA, har været medansvarlig for stiftelse af Novo Nordisks epidemiologiske afdeling, har siden 2013 været adjungeret professor ved Aalborg Universitet, har bestridt en række nationale og internationale tillidsposter, har været medlem af Det Unge Akademi i Det Kongelige Videnskabernes Selskab og har modtaget en række anerkendelser for sin forskning, herunder UNESCOs For Women in Science Award og Hædersmedaljen fra Selskab for Teoretisk og Anvendt Terapi.

Hun ser et særligt behov for tværdisciplinære forskningssamarbejder, når det gælder forskning indenfor personlig medicin. Dels ser hun en nødvendighed i ikke alene at skabe behandlingsalgoritmer baseret på genetik, andre biologiske data og kliniske data indenfor givne sygdomsområder, men også at teste evidensen for den faktiske virkning af disse. Endvidere har Tine Jess en særlig ambition indenfor det gastroenterologiske felt, hvor hun ønsker at drage nytte af adgang til biologisk materiale og unikke longitudinelle data på patienter med inflammatorisk tarmsygdom for at bidrage til udviklingen af personlig medicin på dette felt, hvor behovet for forskning er stort. Denne ambition understøttes af samarbejde med førende forskere nationalt, såvel som internationalt på Harvard, Mayo Clinic, Stanford og på førende europæiske universiteter.  

"Jeg tror på, at vi kan gøre en betydelig forskel for patienter med inflammatorisk tarmsygdom internationalt, hvis vi forstår at kombinere biologiske og kliniske data med unikke danske registerdata og dermed gøre det muligt at forudse forløb og behandlingsrespons," siger Tine Jess.

Kulturnyheder

  Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

  Hæmatologisk Tidsskrift

  Propatienter

   

  Redaktion

  Redaktion

  Chefredaktører

  Kristian Lund
  kristian@medicinsketidsskrifter.dk

  Nina Vedel-Petersen
  nina@medicinsketidsskrifter.dk

  Redaktionschef

  Helle Torpegaard
  helle@medicinsketidsskrifter.dk

  Research

  Birgitte Gether
  Jan Fuhs (automatiseret research)

  Webmaster

  Tilknyttede journalister

  Signe Juul Kraft - onkologi, hæmatologi, sundhedspolitik
  Berit Andersen – hjerte-kar, psykiatri, sundhedspolitik 
  Nina Bro - sclerose, sundhedspolitik 
  Birgit Brunsted - onkologi, hjerte-kar, generelt 
  Lea Landsted - kultur, sundhedspolitik 
  Jette Marinus - respiratorisk
  Mathilde Louise Stenild - diabetes, reumatologi, sundhedspolitik 
  Grit Blok - dermatologi 
  Maria Cuculiza - kultur, sundhedsteknologi, sundhedspolitik 
  Maibrit Jürs - reumatologi 
  Pernille Marrot – Propatienter.dk, osteoporose, diabetes 
  Maiken Skeem – hjertekar, sundhedsteknologi, sundhedspolitik 
  Birgitte Rask Sønderborg – generelt, sundhedspolitik
  Annette Lausten - gastroenterologi
  Marianne Rohweder - overvægt, sundhedspolitik

   

  Om os

  Om os

  Annoncer

  Jobannoncer

  Persondatapolitik

  Kontaktinfo

  Abonnement
  birgitte@medicinsketidsskrifter.dk

  Mail redaktionen

  Medicinske Tidsskrifters medier

  www.medicinsketidsskrifter.dk
  www.onkologisktidsskrift.dk
  www.sundhedspolitisktidsskrift.dk
  www.propatienter.dk
  www.medicinsktidsskrift.dk
  www.haematologisktidsskrift.dk
  www.mstidsskrift.dk