MSD Branding
Kristian Lunds blog
Nyheder, analyser og debat om kræftbehandling
Branding Celgene

Aalborg-professor får Hagedorn Prisen

Professor Asbjørn Mohr Drewes modtager Hagedorn Prisen 2018 for sit pionerarbejde inden for forskning i smerter og mave-tarm-sygdomme. Prisen er på 1,5 mio. kr. og uddeles af Dansk Selskab for Intern Medicin og Novo Nordisk Fonden.

Ulrich Fredberg scorer hæderspris

Ulrich Fredberg, ledende overlæge på Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, modtog forleden Dansk Idrætsmedicinsk Selskabs Ove Bøje-pris.

Ny ledende overlæge til Hvidovre Hospital

Steen Andersen er pr. 18. februar 2018 ny ledende overlæge i Medicinsk Enhed på Hvidovre Hospital. Han kommer fra en stilling som specialeansvarlig overlæge på Nordsjællands Hospital.

Afløseren for Jørgen Schøler er fundet

Nils Falk Bjerregaard bliver 1. marts ny lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens. Han afløser Jørgen Schøler Kristensen, der 1. januar blev lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

Marie og August Krogh Prisen til Hans Erik Bøtker

Professor Hans Erik Bøtker, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, fik på Lægevidenskabelige Selskabers (LVS) årsmøde den store pris, Marie og August Krogh Prisen, på 1,5 mio. kroner, hvor 250.000 er personligt og 1.250.000 kroner er til forskning.

Ida Gustafsson ny ledende overlæge

Overlæge Ida Gustafsson skal sammen med den ledende oversygeplejerske stå i spidsen for Hjerteafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Sidste Steno-direktør er fundet

1. februar tiltræder 57-årige Poul Erik Jakobsen den nye stilling som centerdirektør ved Steno Diabetes Center Nordjylland (SDCN).

Ny ledende overlæge i Allergicenter

1. februar 2018 tiltræder konstitueret ledende overlæge Flemming Andersen, 53, som leder af Hudafdeling I og Allergicentret på Odense Universitetshospital. Her har han siden juni 2017 fungeret som konstitueret ledende overlæge for afdelingen.

Seks millioner til blodtryks-forsker

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvorfor blodtrykket stiger, hvis man ikke får kalium nok. Det er professor Robert A. Fenton fra Aarhus Universitet, der skal lede projektet, som netop har modtaget en bevilling på seks mio. kr. fra Fondation LeDucq.

Region Sjælland henter ny koncerndirektør fra Rigshospitalet

Leif Panduro Jensen bliver ny koncerndirektør og indtræder i den øverste ledelse af Region Sjælland. Leif Panduro Jensen kommer fra stillingen som centerdirektør for Finsencentret på Rigshospitalet og er uddannet speciallæge i karkirurgi.

Ny mand i Lundbeckfonden skal styrke hjerneforskning

Lundbeckfonden har pr. 1. januar 2018 ansat Thomas Sinkjær som Senior Vice President, Grants & Prizes. Der er tale om en nyoprettet stilling, som skal styrke og fokusere fondens uddelingsaktiviteter, der også omfatter den store hjerneforskningspris, The Brain Prize.

Ny professor på H.C. Andersen Børnehospital

Jane Clemensen er blevet ansat som professor på H.C. Andersen Børnehospital, OUH, som den første professor med sygeplejefaglig baggrund.

Nye lektorer ved Hospitalsenheden Vest

Karin Biering og David Høyrup Christiansen er netop udnævnt lektorer ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet. De er de første ikke-læger ved Hospitalsenheden Vest, der får den titel.

Ny enhedschef ved Akuttelefonen 1813

36-årige Marie Baastrup bliver ny enhedschef for akuttelefonen 1813 fra 1. marts. Trods sin unge alder har hun ledererfaring fra flere af Region Hovedstadens hospitaler.

Danmarks får sin første tobak-professor

Danmark får sin første tobaks-professor. Det er Charlotta Pisinger, og professoratet er et delt klinisk professorat i tobaksforebyggelse mellem Hjerteforeningen, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse (CKFF) ved Bispebjerg Hospital, Region Hovedstaden og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Pris til nyuddannet læge med tårnhøje karakterer

Den nyuddannede kandidat, cand.med. Kristina Gosvig har modtaget prisen for det højeste gennemsnit, da 155 kandidater aflagde lægeløftet på Syddansk Universitet. Kristina Gosvigs gennemsnit var på 10,9.

Professor i ryg og nakke

Per Kjær tiltræder 1. februar 2018 et professorat i muskuloskeletal forskning med fokus på ryg- og nakkelidelser. Professoratet er et partnerskab mellem Institut for Idræt og Biomekanik på SDU og UCL.

Ny ledende overlæge på Medicinsk Afdeling Glostrup

Efter et par år som specialeansvarlig overlæge for Kardiologisk Sektion på Glostrup Medicinske Afdeling, tiltræder Bodil Ørkild 1. februar som ledende overlæge på Medicinsk Afdeling Glostrup.

Ny professor i biomedicin på Aarhus Universitet

Thomas Vorup-Jensen har netop tiltrådt et nyt professorat ved Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, hvor han skal forske i proteinmolekylers funktion i immunsystemet og forhåbentlig bane vejen for helt nye lægemidler.

Troels Krarup Hansen skal lede Steno Diabetes Center Aarhus

Speciallæge i intern medicin, endokrinologi, på Aarhus Universitetshospital og klinisk professor i diabetes og diabeteskomplikationer på Aarhus Universitet Troels Krarup Hansen bliver direktør for Steno Diabetes Center Aarhus.

Ny viceinstitutleder ved Klinisk Institut på SDU

Sygeplejersker, lektor ph.d. Karin Brochstedt Dieperink er ansat som viceinstitutleder ved Klinisk Institut på SDU. Som viceinstitutleder skal Karin Dieperink primært varetage ledelsesmæssige opgaver i forbindelse med opslag af videnskabelige stillinger, vurdering af ansøgninger, nyansættelser og planlægning af undervisning.

Demensforsker får Lassen prisen

En stor indsats inden for hjerneforskning og ikke mindst forskning i demens har ført til, at professor og overlæge Steen Gegers Hasselbalch hædres med Niels A. Lassen-prisen. 

KFJ-prisen går til norsk professor

Rigshospitalets internationale KFJ-pris går i år til den norske professor Tom Eirik Mollnes, hvis forskning i immunforsvarets komplementsystem rummer store perspektiver.

Karsten Nysom får legat for sin indsats for børn med kræft

Overlæge Karsten Nysom fra BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet får Børnecancerfondens Henrik Hertz-legat på 250.000 kr. for sit utrættelige engagement i børnekræftforskning og behandling af børn med kræft.

Henrik Palm ny ledende overlæge på Bispebjerg Hospital

Overlæge Henrik Palm skal 1. februar 2018 sammen med den ledende oversygeplejerske stå i spidsen for Bispebjerg Hospitals ortopædkirurgiske afdeling, der behandler patienter med sygdomme og skader i knogler og led.

Ny ledende overlæge i Røntgen og Skanning i Hospitalsenhed Midt

Geert Willander tiltræder den 1. december som ledende overlæge i Røntgen og Skanning i Hospitalsenhed Midt. Han er speciallæge i radiologi og har blandt andet arbejdet med ledelsesopgaver på Aalborg Universitetshospital.

Ny kvalitets- og forbedringschef på SVS

Linda Schumann Scheel er ansat i stillingen som kvalitets- og forbedringschef på Sydvestjysk Sygehus. Hun tiltræder stillingen den 1. december. 

  • 1
  • 2
Branding Celgene