Kristian Lunds blog
Branding Celgene

SKAT-chef ny direktør for patientklagestyrelse

Den 50-årige Lizzi Krarup Jakobsen, som kommer fra en stilling som direktør for gældsinddrivelse  i SKAT er udnævnt af Sundhedsministeren til direktør for styrelsen for Patientklager.

Som led i regeringens anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser, ”Bedre Balance II”, blev Styrelsen for Patientsikkerhed delt i to.

Den ene halvdel bliver til en helt ny styrelse ved navn Styrelsen for Patientklager.

Styrelsen skal ligge i Aarhus og får blandt andet til opgave at behandle klager over sundhedsfaglig behandling og ankesager om erstatning.

”Patientklagestyrelsen er i trygge hænder med Lizzi Krarup Jakobsen som direktør. Hun har flere års ledelseserfaring i andre styrelser og har også specifik erfaring med lige præcis oprettelsen af nye styrelser. Hun er derfor et stærkt kort for patientklagestyrelsen,” siger Ellen Trane Nørby til Sundhedsministeriets hjemmeside.

Lizzi Krarup Jakobsen er 50 år og uddannet cand.merc.aud fra Handelshøjskolen i Aarhus og kommer direkte fra et job som fagdirektør i Gæld i SKAT.

Den formelle oprettelse af Styrelsen for Patientklager forventes at ske, når lovgivningen er på plads. Lizzi Krarup vil dog allerede tiltræde stillingen som direktør 1. maj i år inden lovforslaget træder i kraft.