Skip to main content

Ny leder af Institut for Klinisk Medicin i Aarhus

Det bliver 62-årige Jørgen Frøkiær, klinisk lærestolsprofessor, overlæge og dr. med. på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, der 1. juli overtager ledelsen af Institut for Klinisk Medicin fra Kristjar Skajaa.

Hermed får instituttet en ’insider’ med masser af ledelseserfaring og stort forhåndskendskab til kulturen. Både i det store bygningsløse institut og hos samarbejdspartneren Aarhus Universitetshospital.

Jørgen Frøkiær er i øjeblikket lærestolsprofessor og dermed forsknings- og undervisningsansvarlig for det lægefaglige speciale klinisk fysiologi og nuklearmedicin, der omhandler forskning og udvikling i diagnostiske metoder specielt med anvendelse af såkaldt molekylær billeddannelse.

Selv forsker Jørgen Frøkiær i nyresygdomme og udvikling af nye diagnostiske metoder. Sideløbende er han konstitueret ledende overlæge ved Nuklearmedicin og PET på Aarhus Universitetshospital, hvor han blev professor i 2004.

Selv glæder Jørgen Frøkiær sig til at skulle arbejde overordnet med personaleledelse, uddannelse og selvfølgelig den forskning, der – sammen med patienterne – har været omdrejningspunkt i hans eget arbejdsliv.

"Jeg håber ikke, at jeg helt skal slippe min egen forskning, men hvor meget eller lidt den kommer til at fylde afhænger af, hvad der er praktisk foreneligt med jobbet. Og det ved jeg ikke præcist endnu," siger Jørgen Frøkiær, der i sin ledelsesstil har sympati for principperne om at ’lade det vellykkede sprede sig’.

Det kommer medarbejderne bl.a. til at mærke ift. instituttets voksende fokus på internationalisering:

"Nogle af instituttets områder er kolossalt stærke og helt fantastisk godt kørende ift. internationalisering, og jeg håber, at jeg kan finde veje til at lade disse områder inspirere de områder, der har brug for at blive styrket, og som har brug for at tiltrække udenlandsk kapacitet," siger Jørgen Frøkiær, der selv har oplevet at få løftet sin afdeling med hele fire internationale topforskere.

Jørgen Frøkiær er gift med prorektor og professor Berit Eika, som han bor sammen med i Åbyhøj. Parret har tre voksne børn.