Kristian Lunds blog

Nyheder, analyse og debat om hæmatologisk behandling

Branding Celgene

Genetik-forsker får pris på 1,5 mio. kr.

Professor Anne Tybjærg-Hansen, Rigshospitalet, modtager i år den kliniske KFJ-pris (Kirsten og Freddy Johansens Fond) for sit banebrydende bidrag til forskningen inden for blandt andet genetik og aterosklerose.

Ny adjungeret professor i psykologi ved SDU

Institut for Psykologi på Syddansk Universitet har udnævnt psykolog og seniorforsker i Psykiatrien Region Sjælland, Ole Jakob Storebø, til adjungeret professor.

Stor pris til dansk forsker

Som første kvinde og første dansker har Anne Tybjærg-Hansen modtaget den prestigefyldte Anitschkow-pris fra The European Atherosclerosis Society (EAS). Hun er professor og overlæge dr. med. ved Klinisk Biokemisk Afdeling i Diagnostisk Center, Rigshospitalet, og professor ved Københavns Universitet.

Ny enhedschef skal sikre sammenhæng i patientforløb

Professor, diabetesforsker og praktiserende læge Annelli Sandbæk, 57, bliver ny enhedschef ved Steno Diabetes Center Aarhus. Hun skal sikre sømløse forløb for diabetespatienter, der ofte døjer med tre eller flere andre diagnoser.

Ny ledende overlæge i Viborg

Hospitalsenheden Midt har ansat Carsten Søndergaard Poulsen som ny ledende overlæge til Operation og Intensiv på Regionshospitalet Viborg. Sammen med afdelingens oversygeplejerske skal lede de forandringer, der forbereder afdelingen til indflytning i hospitalets nye akutcenter.

Forskningsleder får pris for at inddrage patienter

Sygeplejerske, forskningsleder og lektor Bente Appel Esbensen fra Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme, Rigshospitalet i Glostrup har modtaget Mobileprisen, der hylder nytænkende ildsjæle, der har gjort en særlig positiv forskel for mennesker med gigt.

Ny formand for Hjerteforeningen

Hjerteforeningens bestyrelse valgte i lørdags den kardiologiske overlæge Christian Hassager, 56, som Hjerteforeningens nye formand – en post, han overtager efter Anne Kaltoft, som nu er blevet direktør for foreningen. Christian Hassager har siddet i foreningens bestyrelse siden 2012.

Ny formand for Dansk Reumatologisk Selskab

Reumatolog og forsker Oliver Hendricks er blevet valgt til ny formand for Dansk Reumatologisk Selskab. Oliver Hendricks er specialeansvarlig overlæge på Kong Christian X’s Gigthospital i Gråsten.

Ny uddannelseslæge i Gråsten

Kong Christian X’s gigthospital i Gråsten har ansat Karen Schreiber som uddannelseslæge. Stillingen som uddannelseslæge er et led i Karen Schreibers uddannelse til speciallæge i reumatologi.

Professor i gravide med diabetes

Overlæge ph.d. Dorte Møller Jensen, Odense Universitetshospital er blevet udnævnt til klinisk professor ved Klinisk Institut, SDU. Professoratet ligger inden for graviditet, diabetes og fedme ved Steno Diabetes Center Odense og forskningsenheden for gynækologi og obstetrik.

Lars Rebien Sørensen ny formand for Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fondens bestyrelse har indstillet, at den tidligere direktør for Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen, bliver ny bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden med effekt fra 1. juli 2018. Han bliver samtidig formand for fondens investeringsselskab, Novo Holdings A/S.

Filip Krag Knop får stor europæisk diabetespris

Ny og banebrydende forskning om tarmen som et vigtigt organ for udskillelse og regulering af glukagon samt mange opsigtsvækkende resultater om tarmhormoner og deres betydning for udviklingen af diabetes.

Klinisk lektor i nuklearmedicin

Forskningsansvarlig overlæge, dr. med., Jørn Theil er udnævnt til den første kliniske lektor indenfor det nuklearmedicinske område ved Hospitalsenheden Vest med virkning fra 1. maj.

Ny professor forsker i biologisk støv

Speciallæge og ph.d. Vivi Schlünssen er ny professor i arbejds- og miljømedicinsk epidemiologi på Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet.

Genforsker modtager international pris

Professor og overlæge dr. med. Anne Tybjærg-Hansen, Rigshospitalet, får Anitschkow-medaljen og en pris på 10.000 euro som anerkendelse af hendes forskning. Hun er den første kvinde og første dansker, der modtager denne pris.

Ny professor vil behandle ved hjælp af kost

Overlæge, dr. med. Steen Bendix Haugaard fra Endokrinologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital er udnævnt til klinisk professor ved Institut for Klinisk Medicin, det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Hjertelægernes nye formand er comeback-kid

Henrik Steen Hansen, kardiologisk overlæge fra Odense Universitetshospital, er ny formand for Dansk Cardiologisk Selskab. Han er den første nogensinde, der vælges igen.

Bornholms Hospital får ny vicedirektør

Annemarie Hellebek er blevet ansat som ny vicedirektør på Bornholms Hospital fra i dag, 1. maj. Annemarie Hellebek kommer fra en stilling som enhedschef for Kvalitet og Patientsikkerhed i Center for Sundhed i Region Hovedstaden.

Markant diabetesprofil er død

Christian Binder er død. Han blev 85 år og var igennem sit lægefaglige virke som speciallæge i endokrinologi med til at sætte Danmark på verdenskortet inden for sit felt.

Ny ledende overlæge til kvindeafdeling i Horsens

Marie Højriis Storkholm tiltræder 1. juni som ledende overlæge i Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Horsens. Marie er speciallæge i gynækologi og obstetrik.

Ny seniorforsker på Hospitalsenheden Vest

Henriette Nørmølle Buttenschøn er fra juni måned tiltrådt som ny seniorforsker ved forsknings- og uddannelsescenter NIDO | danmark på Hospitalsenheden Vest.

Ny chef for arbejdssmedicin i Holbæk

Afdelingen for arbejds- og samfundsmedicin på Holbæk Sygehus får ny ledelse fra 1. august, når Ann Lyngberg tiltræder stillingen som ledende overlæge.

Dansk nobelpristager død

Nobelpristager, professor emeritus, læge og fysiolog Jens Christian Skou er død 28. maj, 99 år gammel.

Ny leder af Institut for Klinisk Medicin i Aarhus

Det bliver 62-årige Jørgen Frøkiær, klinisk lærestolsprofessor, overlæge og dr. med. på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, der 1. juli overtager ledelsen af Institut for Klinisk Medicin fra Kristjar Skajaa.

Mindeord for Hans Erik Johnsen

Natten til torsdag den 17. maj døde professor, overlæge dr.med. ved Hæmatologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital og Aalborg Universitet Hans Erik Johnsen pludseligt og uventet. Hans Erik Johnsen var en af de største fortalere for klinisk implementering af molekylærbiologisk og bioinformatisk baseret diagnostik og prædiktion.

Ny sygeplejefaglig direktør på OUH

Mathilde Schmidt-Petersen bliver ny sygeplejefaglig direktør på OUH – Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus. Hun kommer fra en stilling som oversygeplejerske på Medicinsk Afdeling M/FAM på sygehuset i Svendborg og tiltræder 15. juni 2018.

Ny ledende overlæge skal styrke akutafdeling

Kitten Engell Weber er ansat som ny ledende overlæge i Akutafdelingen på Nordsjællands Hospital pr. 1. september og skal blandt andet bidrage til at styrke rekrutteringen og uddanne læger til det akutmedicinske speciale.

Gammel kending bliver gæsteprofessor på Aarhus Universitet

Jo (Jozef Gabriel R.) De Mey bliver tilknyttet Aarhus Universitet som gæsteprofessor på Institut for Biomedicin. Det er langt fra første gang, forskeren med speciale i hjerte-kar-sygdomme gæster Aarhus.

Hjerteforeningens forskningschef får årets forskerpris

Danske hjertelægers fornemste forskerpris er i år netop overrakt til professor og overlæge Gunnar Gislason – leder af forskningen på kardiologisk afdeling på Herlev og Gentofte Hospital og siden 2014 også forskningschef i Hjerteforeningen.

Lone de Neergaard er død

En af de mest magtfulde personer i det danske sundhedsvæsen gennem flere årtier, fhv. overlæge Lone de Neergaard er død, 72 år. Hun døde 7. maj.

Uddannelsespris til overlæge Mirza Husic

Uddannelsesansvarlig overlæge Mirza Husic, Medicinsk Afdeling M/FAM på OUH, Svendborg Sygehus har modtaget årets uddannelsespris i Dansk Kardiologisk Selskab.

Bevilling støtter forskning i moderkagekræft

Lone Sunde fra Aarhus Universitet har modtaget 590.000 kroner af Riisfort Fonden til at analysere arvemateriale (DNA) fra moderkagekræft i blodprøver.

Danmarks første hospice- og hospitalsfilosof

Simon Berg er ansat som Danmarks første hospice- og hospitalsfilosof på Hospitalsenheden Vest, hvor han bl.a. vil træne de ansatte på kræftafdelingen i Herning i filosofisk tænkning og lære dem at omsætte tankerne i praksis.

Anne Kaltoft ny direktør for Hjerteforeningen

Anne Kaltoft skifter stol i Hjerteforeningen. Hun fratræder sine poster som formand for Hjerteforeningen og Børnehjertefonden og bliver adm. direktør for foreningen.

Professor i translationel empowerment

Sygeplejerske og forskningsleder Vibeke Zoffman er fra april 2018 udnævnt til professor i translationel empowerment ved Insititut for Folkesundhed, Københavns Universitet og ved Rigshospitalet, Juliane Marie Centret.

Ole Hilberg bliver professor i lungemedicin

Overlæge dr.med. Ole Hilberg, 57, fra Medicinsk afdeling på Vejle Sygehus er netop tiltrådt som klinisk professor i lungemedicin ved Vejle Sygehus og Institut for Regional Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet.